EjendomsWatch

MT Højgaard vinder opgave i Københavns Lufthavn

MT Højgaard skal være totalentreprenør på en ny bagageterminal i Københavns Lufthavn. Der er tale om en opgave på et trecifret millionbeløb.

Den kommende bagageterminal i Københavns Lufthavn. | Foto: PR-visualisering: Rubow Arkitekter

Københavns Lufthavn i Kastrup skal have ny bagageterminal og har netop skrevet kontrakt med MT Højgaard, som skal være totalentreprenør på den. Der er tale om en kontrakt på en værdi af ca. 290 mio. kr., og byggeriet er på ca. 10.000 etagemeter.

Det skriver MT Højgaard i en pressemeddelelse.

Målet er, at lufthavnen skal kunne betjene 40 mio. passagerer årligt frem for de ca. 30 mio., der var i 2018. Terminalen kommer til at hedde Baggage Factory West og kommer til at være placeret vest for terminal 2 mellem Lufthavnsboulevarden 6 og 14.

Siden 2018 har MT Højgaard, Sweco og Rubow Arkitekter arbejdet med fase 1 af Baggage Factory West, og det samme team har nu fase 2.

"Vi vandt den indledende opgave i 2018 og har haft et godt, konstruktivt og tæt samarbejde med Københavns Lufthavn gennem hele den indledende fase. I MT Højgaard sætter vi pris på samarbejdssager som denne, hvor vi kan bringe vores mange kompetencer i spil og udnytte dem optimalt for projektet i en god og konstruktiv dialog med bygherre og samarbejdspartnere," siger Martin Palmquist, direktør i MT Højgaard, i meddelelsen.

Byggeriet kommer til at indeholde en kælder, bagageterminal i stueetagen. Derudover skal der være kantine og kontorer. Byggeriet bliver fire etager og forventes færdigt i 2021.

Københavns Lufthavn har valgt rådgivere til milliardudvidelse

Københavns Lufthavn udbygger for 4 mia. kr. 

Investor vil eje hele Aarhus Lufthavn

Logistikinvestor køber 28.000 kvm ejendomme i Københavns Lufthavn 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Lokal udviklers køb af Svendborg-ejendom optræder på dagens liste. Oversigten over de i alt to handler bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier