EjendomsWatch

Københavns Lufthavn udbygger for 4 mia. kr.

Ny terminalbygning på 80.000 kvm skal muliggøre at løfte det årlige passagertal fra 30 til 40 millioner rejsende.

Foto: Ritzau Scanpix/Martin Lehmann

Københavns Lufthavn i Kastrup sætter nu gang i sin største udvidelse nogensinde, skriver Berlingske.

En 270 meter lang og 60 meter bred tilbygning, der skal placeres i tilknytning til Terminal 3 mellem de nuværende fingre B og C skal gøre det muligt at håndtere, at passagerantallet øges fra 30 til 40 millioner om året.

Med byggeriet på i alt 80.000 kvm udvides bagageudleveringsområdet og paskontrollen for ankommende og afrejsende i lufthavnens finger C, fremgår det.

"Det skal være et byggeri, der viser Danmark, når det er bedst - hvor det hele er inde for rækkevidde. For selv om lufthavnen vokser, vil man som passager fortsat opleve at have alt under ét tag modsat mange andre lufthavne i resten af verden," siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavne, til Berlingske.

Nordens største lufthavn, der har ATP og staten i sin ejerkreds, vil dermed fortsat kunne betjene de rejsende, uden at de skal bevæge sig på en længere tur mellem forskellige terminaler, hvilket er med til at gøre lufthavnen mere effektiv end mange andre.

Den seneste udvidelse til 4 mia. kr. er en del af en samlet investeringsplan på 20 mia. kr., der blev lanceret i 2016.

Regeringen vil udbygge Københavns Lufthavn for milliarder

Logistikinvestor køber 28.000 kvm ejendomme i Københavns Lufthavn

Nyt lufthavnshotel vokser med 20 procent

Lufthavn bygger kæmpe businesspark og bejler til Amazon 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier