EjendomsWatch

Nyt hovedkvarter trækker ned i Lego-families investeringsfond

Kirk Kapitals resultat påvirkes af et svært aktieår og opførelsen af et nyt hovedkvarter i Vejle. Ejer er dog tilfreds. (Rettet)

Kim Gulstad, adm. direktør for Kirk Kapital. Foto: PR.

(Artikel rettet 23. april med korrekte sammenligningstal og regnskabsbegreber, underrubrik ændret.)

2018 har været et hårdt investeringsår. Det har ført til, at Kirk Kapital, der er ejet af Kirk Johansen-familien med rødder i Lego, leverer et lavere bruttoresultat end i 2017.

Investeringsresultatet er dog forbedret til 197 mio. kr. mod et tab på 186 mio. kr. i 2017.

"2018 har været et vanskeligt år inden for vores finansielle investeringer. Mange investorer har lidt tab på blandt andet det børsnoterede aktiemarked. Det har vi også. Vi kan dog konstatere, at vi har klaret os på niveau med de institutionelle investorer, vi sammenligner os med. I tillæg har vores strategiske investeringer klaret sig rigtig godt," siger Kim Gulstad, adm. direktør i Kirk Kapital, i en pressemeddelelse.

Resultatet før skat ender på 128 mio. kr. i 2018 mod minus ca. 247 mio. kr. året før.

Selskabets nye hovedkvarter, Fjordenhus i Vejle, trækker ned i årsresultatet.

"Fjordenhus er et vidnesbyrd om vores aktionærers respekt for og fortsatte støtte til området. Finansielt har Vejle Investments bidraget negativt til vores resultat primært som følge af en forsigtig værdiansættelse af Fjordenhus," skriver ledelsen i årsrapporten.

Investeringen i det nye Kirk Kapital-hovedkvarter blev færdiggjort i 2018. Foruden funktionen som kontor har bygningen også til formål at bringe turister til området, oplyser selskabet.

Fjordenhus er tegnet af den islandske kunstner Olafur Eliasson, der også står bag "Your Rainbow Panorama"-kunstværket på toppen kunstmuseet Aros i Aarhus.

EDW_Fjordenhus.jpg
Fjordenhus er designet af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson. Foto: Anders Sune Bang.

Selskabet har haft indtægter gennem investeringsstrategien "Strategic Investments". Blandt andet ved at sælge majoriteten af erhvervsparken Exxit 59 i november 2018.

Kirk Kapital frasolgte 65 pct. af ejerandelen af erhvervsarealet, der er placeret ved afkørsel 59 ved Vejle motorvej og beholdt 25 pct. af ejerandelen i det 115 hektar store erhvervsområde med ca. 220.000 kvm tilhørende byggerettigheder.

Kirk Kapitals andel af Exxit 59 blev købt af Casa. Handelsprisen fremgår ikke.

Under Strategic Investments har selskabet også købt mindre andele i en række virksomheder. Det gælder Globeteam, der er en IT-virksomhed, Beck Pack, der handler med emballage og indpakning af frosne fisk, og TPS, der producerer IBC-containere.

"Dette bringer vores portefølje af virksomheder, hvor vi ejer større minoritetsstillinger op på ni. Vi fortsætter aktivt med at søge større minoritetsstillinger i mellemstore og større virksomheder, der har markedsledende positioner inden for længerevarende vækstindustrier," skriver selskabet.

Trods et større fald kalder selskabet 2018 for tilfredsstillende og forventer et lignende resultat for det indeværende år.

"For regnskabsåret 2019 forventes et overskud svarende til eller bedre end 2018. Kortsigtet bevægelse på de finansielle markeder, kan dog have en betydelig indvirkning på det forventede resultat," skriver selskabet.

Selskabets egenkapital udgjorde 4,5 mia. kr. ultimo 2018, mens de samlede aktiver udgjorde 5,1 mia. kr.

Kirkbi går efter at forøge sin europæiske ejendomsportefølje

Lego-familie sælger majoritet af erhvervspark

Lego-familie og entreprenør bygger flere lejligheder på havneø i Vejle

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier