Lego-familie sælger majoritet af erhvervspark

Den ene gren af Lego-familien har solgt sin aktiemajoritet i en af Danmarks største erhvervsparker til lokal samarbejdspartner. Salget er en del af investeringsselskabets strategi, lyder det.
Foto: Ritzau Scanpix/Erik Jepsen.
Foto: Ritzau Scanpix/Erik Jepsen.

Investeringsselskabet Kirk Kapital, der er ejet af Kirk Johansen-familien med rødder i Lego, har solgt sin majoritet af aktiekapitalen i Exxit59, der er en af landets største erhvervsparker. Køber er ejendomsselskabet Casa.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Kirk Kapital har solgt 65 pct. af aktiekapitalen til Casa, som dermed kommer til at eje 75 pct. af Exxit59, efter ejendomsselskabet erhvervede 10 pct. i 2010, hvor Casa-ejer Michael Antitsch Mortensen samtidig blev indsat som bestyrelsesformand i erhvervsparken ved Vejle.

Kirk Kapital ejer fortsat 25 pct., og salget af aktiemajoriteten er i tråd med selskabets strategi om at eje større minoritetsposter i "veldrevede virksomheder med et godt langsigtet potentiale".

"Med salget af en majoritet til Ejendomsselskabet Casa A/S fuldender vi den rejse på ejerskabssiden, vi igangsatte i 2010, da Michael trådte ind i aktionærkredsen. Under Kirk Kapital A/S' ejerskab – og med Michael Mortensen som formand og minoritetsaktionær – har Exxit59 været igennem en rivende udvikling, og vi ser frem til at støtte op om den fortsatte udvikling af området," siger adm. direktør i Kirk Kapital, Kim Gulstad, i meddelelsen.

Exxit59, der også er kendt som Danmarks Transportcenter, har et udlejet areal på godt 87.000 kvm med lejere som McDonalds, PWC, Lagkagehuset og Danske Fragtmænd.

Erhvervsparken har ifølge Casa-ejer og bestyrelsesformand Michael Antitsch Mortensen mere end 30 lejere, 1000 arbejdspladser og over 125.000 besøgende hver måned.

"Jeg tror, at vi med Exxit59's unikke placering og gode adgangsforhold vil se vækst og nye lejere inden for vores forretningsområder. Jeg glæder mig enormt meget til at fortsætte denne vækst og udviklingen af Exxit59 sammen med Kirk Kapital ud fra de samme værdier og tilgang som hidtil," udtaler han.

Exxit59 ejer ubebygget jord svarende til ca. 115 hektar med ca. 220.000 kvm tilhørende byggerettigheder til brug for potentiel udvidelse af den nuværende erhvervspark, fremgår det.

Lego-families ejendomsselskab får trecifret millionindskud

Casa henter ny topchef hos Bonava 

Lego-familie og entreprenør bygger flere lejligheder på havneø i Vejle

Lego-familie køber partner ud af boligprojekt i Vejle 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også