EjendomsWatch

Heimstaden: Indgreb mod moderniseringer skærer fem procent af ejendomsværdierne

Et politisk indgreb mod lejeforhøjelser, der er begrundet i renoveringer, vil få store konsekvenser, lyder det fra en af de største udenlandske investorer i Danmark. Også Ejendomdanmark gentager sin tidligere bekymring for et indgreb udløst af amerikanske Blackstones ageren. Socialdemokratiet afviser kritikken.

Christian Fladeland, investeringsdirektør i Heimstaden. | Foto: PR

Det får mærkbare konsekvenser for det danske ejendomsmarked, hvis Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti får held med et bebudet hasteindgreb mod huslejestigninger, når ejendomme moderniseres, lyder det fra norskejede Heimstaden, der er blandt de største udenlandske investorer i Danmark.

Investeringsdirektør Christian Fladeland siger til Børsen, at omkring 5 pct. af værdien af store boligejendomme vil blive sat over styr med det varslede indgreb, som især er udløst af amerikanske Blackstones igangværende køb af boligejendomme på Frederiksberg, hvor den danske samarbejdspartner er ejendomsforvalteren 360 North med den tidligere konkursramte Nils Jansson i spidsen.

Heimstaden er selv til stede på Frederiksberg, hvor man har overtaget den tidligere andelsboligforening Hostrups Have, hvor alene de 700 boliger her vil blive 80 mio. kr. mindre værd med et lynindgreb mod lejeforhøjelser, lyder det.

"Vi har underskrevet vores forretningsplaner på de boligejendomme i henhold til, at vi kunne modernisere efter de gældende regler. Vi er naturligvis bekymrede for, at der skulle være en politisk velvilje til at ændre reglerne," siger Christian Fladeland til Børsen og tilføjer, at værditab på 5 pct. ikke er set siden finanskrisen.

Ejendomdanmark gentager sin tidligere advarsel om værditab på 15-20 pct., mens Socialdemokratiets boligordfører, Kaare Dybvad, afviser kritikken af, at nogle vil opleve tab som følge af, at spillereglerne pludselig ændres:

"Hvis ikke vi kunne lave lovgivning, der ramte nogen, så kunne vi ikke lave nogen ændringer overhovedet," siger han til avisen.

Blackstone mister ejendom i omstridt handel på Frederiksberg

S og DF: Kapitalfonde skal ikke uden videre kunne renovere sig til huslejestigninger

Advokat beskyldes for dobbeltrolle i omdiskuteret Blackstone-handel

Frederiksberg-borgmester afviser at have gjort noget galt i Blackstone-handel 

Mere fra EjendomsWatch

DI opretter nyt talerør: DI Ejendom

Talerøret Ejendomdanmark får ny konkurrent i erhvervsorganisationen DI, der sammen med ti selskaber i branchen etablerer DI Ejendom. Jeudan-direktør er blandt de drivende kræfter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier