Michael Kaa Andersen: Årene under og efter finanskrisen var en krigszone

Ejendomsmatadoren Michael Kaa Andersen og hans ejendomskoncern Proark er kommet helskindet ud på den anden side af finanskrisen, men tabet af Bella Center har været det hårdeste slag i hans karriere, siger han til Børsen.
Adm. direktør Michael Kaa Andersen fra Ejendomsinvest og MKA Ejendomme af 2012. | Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bjørn Larsen.
Adm. direktør Michael Kaa Andersen fra Ejendomsinvest og MKA Ejendomme af 2012. | Foto: Ritzau Scanpix/Claus Bjørn Larsen.

Før finanskrisen var Michael Kaa Andersen hovedejer af Bella Center og stod bag opførelsen af hotel Bella Sky i Ørestad. Han ejede ejendomskoncernen Proark, der var mere end 10 mia. kr. værd og havde en egenkapital på 1,7 mia. kr.

Efter finanskrisen var Proark der stadigvæk, men koncernen havde været igennem adskillige forhandlinger med bankerne for at undgå konkurser i flere af selskaberne.

Det skriver Børsen.

Proark blev reddet gennem bankaftaler, betalinger fra Michael Kaa Andersens egen formue og salget af Bella Center og Bella Sky. Det tog ifølge ham selv otte år at komme ud af den krigszone, der var finanskrisen.

"Du må gerne være en kriger, men tag dine kampe med omhu. Og lad for alt i verden være med at bære nag, for det fortjener de mennesker, der har svigtet dig, ikke, og det giver dårlig energi og kan påvirke dit helbred negativt," siger Michael Kaa Andersen, der beskriver "tabet" af Bella Center som det hårdeste slag i sin karriere, til avisen.

Bella Center og Bella Sky blev opkøbt af kapitalfonden Solstra for 56 mio. kr. – langt under den indre værdi – og Michael Kaa Andersen måtte slippe rollen som hovedaktionær. I dag ejer han 7 pct. af Bella Center sammen med sine brødre.

Efter finanskrisen brugte Michael Kaa Andersen otte år på at få aftaler på plads med bankerne, og han er overbevist om, at hans koncern er kommet helskindet igennem, fordi han fokuserede på nedskrevne og underskrevne aftaler, skriver Børsen.

I oktober satte Solstra ifølge mediet Insidebusiness i det skjulte Bella Center til salg for over 2 mia. kr.

Medie: Kapitalfond gør klar til at sælge Bella Center

Ejendomsmatador har vendt butikken: "Det har krævet blod, sved og tårer at komme tilbage"

Hotelsalg indbringer milliongevinst til ejendomsmatador

Genrejst ejendomsmatador leverer millionoverskud og varsler frasalg 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Colourbox

Briefing uge 23: Koks i Koncenton