EjendomsWatch

Hotelsalg indbringer milliongevinst til ejendomsmatador

Michael Kaa Andersen har fået del i gevinsten fra milliardsalget af Hotel Bella Sky.

Foto: Ritzau Scanpix/Mik Eskestad

Ejendomsinvestor Michael Kaa Andersen, der har været hårdt presset efter finanskrisen, har sikret sig et kontant udbytte på 50 mio. kr., der betyder, at bankerne igen ruller den røde løber ud, skriver mediet Insidebusiness.

Pengene er kommet i hus, da Michael Kaa Andersen var aktionær med en syv pct. ejerandel, da ejerkredsen bag Bella Center tidligere i år solgte Hotel Bella Sky til norske Wenassgruppen, hvilket betød en samlet udlodning af provenuet på 680 mio. kr., heraf altså 50 mio. kr. til Michael Kaa Andersen.

"Et sådant udbytte er naturligvis udtryk for de kolossale værdier, der ligger i Bella Center, men som ingen – ikke mindst bankerne med Nordea og FIH i spidsen – kunne se for bare ganske få år siden. Jeg kan naturligvis godt ærgre mig over, at jeg var tvunget til at reducere min aktiebesiddelse i Bella Center, men omvendt er jeg langt bedre stillet end så mange andre i ejendomsbranchen, som fortsat lider under den krise, der ramte ejendomsmarkedet så hårdt," siger Michael Kaa Andersen til Insidebusiness.

Han siger samtidig, at bankerne bærer et stort medansvar for den krise, der ramte ejendomsbranchen hårdt. Der blev truffet alt for mange beslutninger i ren og skær panik, eksempelvis ved at den daværende FIH Bank smed sine ejendomskunder ud, påpeger han.

CBRE: Milliardhandler trækker ejendomsmarkedet mod højere niveau

Solstra efter milliardsalg: "Bella Sky har været en fin forretning" 

Genrejst ejendomsmatador leverer millionoverskud og varsler frasalg

Hjørneejendom på Strøget i København skifter ejer 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier