EjendomsWatch

Hotelsalg indbringer milliongevinst til ejendomsmatador

Michael Kaa Andersen har fået del i gevinsten fra milliardsalget af Hotel Bella Sky.

Foto: Ritzau Scanpix/Mik Eskestad

Ejendomsinvestor Michael Kaa Andersen, der har været hårdt presset efter finanskrisen, har sikret sig et kontant udbytte på 50 mio. kr., der betyder, at bankerne igen ruller den røde løber ud, skriver mediet Insidebusiness.

Pengene er kommet i hus, da Michael Kaa Andersen var aktionær med en syv pct. ejerandel, da ejerkredsen bag Bella Center tidligere i år solgte Hotel Bella Sky til norske Wenassgruppen, hvilket betød en samlet udlodning af provenuet på 680 mio. kr., heraf altså 50 mio. kr. til Michael Kaa Andersen.

"Et sådant udbytte er naturligvis udtryk for de kolossale værdier, der ligger i Bella Center, men som ingen – ikke mindst bankerne med Nordea og FIH i spidsen – kunne se for bare ganske få år siden. Jeg kan naturligvis godt ærgre mig over, at jeg var tvunget til at reducere min aktiebesiddelse i Bella Center, men omvendt er jeg langt bedre stillet end så mange andre i ejendomsbranchen, som fortsat lider under den krise, der ramte ejendomsmarkedet så hårdt," siger Michael Kaa Andersen til Insidebusiness.

Han siger samtidig, at bankerne bærer et stort medansvar for den krise, der ramte ejendomsbranchen hårdt. Der blev truffet alt for mange beslutninger i ren og skær panik, eksempelvis ved at den daværende FIH Bank smed sine ejendomskunder ud, påpeger han.

CBRE: Milliardhandler trækker ejendomsmarkedet mod højere niveau

Solstra efter milliardsalg: "Bella Sky har været en fin forretning" 

Genrejst ejendomsmatador leverer millionoverskud og varsler frasalg

Hjørneejendom på Strøget i København skifter ejer 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier