Nybolig Erhverv: Vandudsigt har mindre betydning for lejere end tidligere

"Ejendom med vandudsigt" er ikke længere nok, når der skal gode salgsargumenter på bordet. En øget konkurrence fra blandt andet nybyggeri har gjort, at ejendomme med vandudsigt ikke længere sælger sig selv, lyder det.
Blandt andet Tuborg Havn oplever fald i udbudspriserne, viser nye tal. | Foto: Ritzau Scanpix/Hans Henrik Tholstrup.
Blandt andet Tuborg Havn oplever fald i udbudspriserne, viser nye tal. | Foto: Ritzau Scanpix/Hans Henrik Tholstrup.

Udsigt til vand har som regel gået hånd i hånd med højere priser, men udviklingen er vendt over de seneste år.

Udbudspriserne på lejemål i Indre By og i brokvartererne i København stiger, men det går den modsatte vej i de bydele, hvor man typisk finder ejendomme med udsigt til vandet, viser tal fra lokalebasen.dk, skriver Berlingske.

Faldet i udbudspriserne er mest tydeligt i Hellerup, der har mistet sin førsteplads som den dyreste bydel målt på kvadratmeterpriser, fremgår det.

"Tuborg Havn er et dejligt sted. Men i forhold til den position, det havde for 10 eller 15 år siden, hvor det var ret unikt for København og det førende business district, har det fået øget konkurrence. Midtbyen har fået en genfødsel blandt andet på grund af metrobyggeriet og lækre moderniseringer af kontorejendomme. Der er også blevet bygget interessante ting, eksempelvis Carlsberg Byen," siger Stig Plon Kjeldsen, analysechef i Nybolig Erhverv København, til avisen.

Den faldende konkurrenceevne i Hellerups Tuborg Havn kommer til udtryk i handelspriserne, som dog maskeres i nogen grad af den generelt høje prissætning på ejendomsmarkedet, hvor priserne på ejendomme andre steder stiger hurtigere, fremgår det.

Hellerup er hoppet ned fra en førsteplads i 2016 med en lejepris pr. kvm på 1560 kr. til 1400 kr. i 2018. København K tager førstepladsen i 2018 med en lejepris pr. kvm på 1510 kr., viser tal fra lokalebasen.dk

Valby og Nordvestkvarteret har især oplevet stigninger i lejeniveauerne som følge af mange nybyggede eller nyrenoverede ejendomme. Lejeprisen pr. kvm er steget til 1150 kr. i 2018 fra 875 kr. i 2016 i Valby, og i Nordvestkvarteret er priserne steget til 1075 kr. fra 795 kr. i samme periode.

Negativt for Lynetteholmen

Københavns Kommunes byudviklingsselskab By & Havn er i fuld gang med udviklingen af Nordhavn, hvor selskabet selv udlejer nogle af de gamle pakhuse, der er omdannet til kontorer. Et tilbagefald for kontorer med vandudsigt vil derfor være skidt nyt for selskabet, der også står bag den nye ø Lynetteholmen sammen med regeringen og Københavns Kommune, fremgår det.

By & Havn kan dog ikke genkende, at det er blevet sværere at udleje kontorer på Nordhavn.

"Jeg var vildt overrasket over tallene, og jeg overvejer, om de kan skyldes, at det er små og skæve lejemål, der er tilbage. Men man kan selvølgelig godt argumentere for, at vandudsigt ikke er så unikt, som det har været, og at ejendomme i anden række fra vandet bliver lidt presset af nybyggeri," siger Nicolai Axholm, udlejningschef i By & Havn, til Berlingske.

Manden bag kontorhotel-kæde åbner eksklusivt fælleskontor i København

Ny investor i Carlsberg Byen er kommet til Danmark for at blive 

Gigantisk projekt i København: Ny ø skal huse 35.000 indbyggere 

Rapport dødsdømmer storstilet højhus-projekt i Københavns Nordhavn

Danske Bank flytter til Postgrunden fra Holmens Kanal i 2023

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også