EjendomsWatch

Danske Bank flytter til Postgrunden fra Holmens Kanal i 2023

Dermed får koncernens pensionsselskab Danica en ankerlejer på plads i sit københavnske milliardprojekt og bekræfter således også længere tids forlydender.

Foto: PR-visualisering: Lundgaard & Tranberg

Danske Bank flytter fra det gamle hovedsæde ved Holmens Kanal til nye lokaler på Postgrunden ved Københavns Hovedbanegård.

Dermed bekræfter banken fredag i forbindelse med bankens regnskab for fjerde kvartal 2017 verserende rygter om flytningen.

"Det nye hovedsæde er en fortsættelse af de senere års strategi om at skabe en mere enkelt, effektiv og kundefokuseret Danske Bank," lyder det fra koncernen.

Flytningen af hovedsædet i 2023 vil samle omkring 4000 Danske Bank-ansatte på Postgrunden, og det betyder også, at Danske Bank siger farvel til Holmens Kanal, hvor koncernen har haft hovedsæde siden 1875.

"Der er ingen tvivl om, at Holmens Kanal har været en central del af bankens 147-årige historie og kulturelle identitet, som vi tager med os i det nye hovedsæde."

"Men hvis banken også i de næste 147 år skal fortsætte med at være en moderne og innovativ bank for vores kunder og medarbejdere, så må vi skabe nye og mere tidssvarende rammer, der i højere grad lever op til vores ambitioner," siger Thomas F. Borgen, der er adm. direktør i banken.

Byggeriet ventes at begynde i 2019.

Danske Bank solgte i 2016 sit nuværende hovedsæde på Holmens Kanal til Standard Life for 1,4 mia. kr. og bor i dag til leje.

Danicas højhusbyggeri på Postgrunden får grønt lys

Danske Banks historiske hovedsæde skal omdannes til boliger og butikker

Danica bygger luksuslejligheder for knap en halv milliard i Tuborg Havn

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier