EjendomsWatch

Gefion Groups løfter til investorer bygger på uændret renteniveau i 10 år

Ejendomsudvikleren lover op til 11 pct. i afkast om året, svarende til næsten en fordobling på 10 år, men man erkender, at renteniveauet er en usikker faktor. Sikkerheden i investeringen består af studieboliger med høj efterspørgsel, siger direktør.

Ledelsesduoen i Gefion Group: Adm. direktør Thomas W. Færch og udviklingsdirektør Henrik Nissen. | Foto: PR

Det lyder næsten for godt til at være sandt, når ejendomsudvikleren Gefion Group lokker investorer med afkast på 11 pct. om året, svarende til næsten en fordobling på 10 år. Men selskabets løfter bygger da også på en præmis om, at det nuværende historisk lave renteniveau varer ved i de næste 10 år, og at ejendomspriserne fortsætter med at stige, skriver Børsen.

Ifølge de økonomiske vismænd er der imidlertid udsigt til moderate rentestigninger frem mod 2025.

Bankforsker Lars Krull og boligrådgiver Michael Christensen tvivler da også på regnestykket.

"Nu er det jo ikke min forudsætning, men det er svært at se, at det her skulle fordobles med de forudsætninger og den økonomi, vi har nu. Det bliver rigtig svært. Forudsætningen er meget optimistisk," siger Lars Krull til Børsen. Han er til daglig forsker på Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet og er også selv investor.

Til kritikken siger Thomas W. Færch, adm. direktør og medejer af Gefion Group:

"Jeg kan ikke spå om, hvor realistisk det er (med 11 pct. afkast, red.). Det kan sagtens være, at afkastet svinger. Ud fra de nuværende forudsætninger regner vi med, at investering kan køre med ca. 11 pct. Det er ud fra det, vi kender i dag. Når jeg siger, det er lavrisiko, er det ikke et udtryk for, at renten ikke kan være ændret," siger han til Børsen og peger på, at det er den sikre udlejning, der i hans optik gør investeringen til lavrisiko – en vurdering, som Curt Liliegreen, projektdirektør i Boligøkonomisk Videnscenter under Realdania over for Børsen giver ham ret i.

Med en minimumsinvestering på 750.000 kr. følger en bonus i form af en anvisningsret, som giver aktionærer en forlomme i forhold til at få en bolig i det enkelte investeringsprojekt.

Sydbank ser tegn på et svækket boligmarked

Finansiel vagthund advarer mod gældsætning i ejendomsselskaber 

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier