EjendomsWatch

Rådgiver advarer mod ejendomsprojekter til private investorer

Man reklamerer for "afkast på steroider", lyder det fra formuerådgiver, der beskylder projektudbydere for at lokke penge fra naive private investorer. Også erhvervsmægler har været fremme med samme advarsel.

Foto: Colourbox

Løfter om afkast på 9, 10 eller endda 13 pct. er i lang tid blevet markedsført over for private fra udbydere af ejendomsprojekter som eksempelvis Gefion Group, Koncenton og Brickshare.

Men afkastene er misvisende, da de er lånefinansierede, og derfor ser investeringen dobbelt så god ud, som den er i virkeligheden.

Sådan lyder det fra Rune Wagenitz Sørensen, rådgiver i formueplejevirksomheden Miranova, i et debatindlæg på erhvervsmediet Finans fredag.

"Ejendomsinvesteringer kan såmænd være relevante og fornuftige. Men den eneste grund til, at man kan reklamere med disse store afkast, er, at investeringerne er gearede (lånefinansierede). Det er afkast på steroider, man reklamerer for her," lyder det i indlægget, hvor der ikke nævnes specifikke projektudbydere.

Han peger desuden på, at definitionen af afkast ikke er entydig, da det både kan være gearet og ikke-gearet.

"Jeg kan for eksempel tage en aktieportefølje i Miranova, lade være med at fortælle, at den har et forventet afkast på omkring fem procent, belåne den fire gange og trylle et forventet afkast på over 20 procent frem og reklamere med det i stedet. Den øvelse er efter vores fortolkning ulovlig, hvis vi gør det med aktier. Men åbenbart ikke med ejendomsinvesteringer," skriver Rune Wagenitz Sørensen i indlægget.

Hele debatindlægget kan læses via dette link.

Gefion-duos vilde vækst: Erhvervsobligationer har været fy siden Keops – men de virker

Erhvervsmægler advarer mod ejendomsprojekter målrettet private 

Crescendo: Kritik af projektudbydere er ikke rettet mod os

Aarhus-makkerpar jagter private formuer til ejendomsinvesteringer 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier