Sydbank ser tegn på et svækket boligmarked

Søren Vestergaard Kristensen, makroøkonom i Sydbank, ser tegn på svagheder i det københavnske boligmarked, der kan sprede sig til resten af Danmark. Han peger på, at antallet af handler er faldet med en femtedel.
Søren Vestergaard Kristensen, makroøkonom Sydbank. | Foto: PR
Søren Vestergaard Kristensen, makroøkonom Sydbank. | Foto: PR

Priserne er steget kraftigt de seneste par år på boliger i København, men ifølge makroøkonom i Sydbank Søren Vestergaard Kristensen er der tegn på, at boligmarkedet i de store byer, særligt København, er begyndt at vise svaghedstegn.

I en kommentar, som Finans bringer torsdag, henviser han til, at antallet af handler er faldet med en femtedel, mens antallet af udbudte lejligheder stiger, og det samme gør størrelsen af prisnedslag på lejlighederne. Han peger desuden på, at tal fra Boligsiden viser, at prisen på københavnske lejligheder er faldet i de seneste tre måneder i streg.

Udviklingen får ham til at stille spørgsmål ved, om svaghedstegnene kun vil isolere sig til de større byer, eller om det vil påvirke det brede boligmarked, hvis København tager et dyk. Som svar på spørgsmålet fremhæver han, at de københavnske ejerlejligheder historisk set har haft tæt korrelation med prisudviklingen på det generelle boligmarked i Danmark:

"Derfor kan svaghederne i blandt andet København være et forvarsel om, hvad der venter boligejere mange andre steder i landet. I hvert fald hvis svaghederne materialiser sig i form af vedvarende prisfald. I sådan et scenarie har vi svært ved at se, at den dårlige stemning ikke spreder sig til store dele af resten af landet," skriver Søren Vestergaard Kristensen. Han tilføjer dog, at Sydbank fortsat tror på, at priserne i København og Aarhus vil fortsætte med at stige, men bare i et noget langsommere tempo end i de senere år.

Colliers-topchef: Markedet har brug for en pause

Newsec: Omsætningen falder på ejendomsmarkedet i år

Rådgiver advarer mod ejendomsprojekter til private investorer

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb