Plan for kæmpe vandland er tæt på målet

Nu nærmer byggeriet af vandland i Høje Taastrup med tilhørende ferieboliger, konferencecenter, butikker og aktiviteter sig.
Foto: PR-illustration
Foto: PR-illustration

En lokalplan for projektet Nordic Water Universe i Høje Taastrup er godkendt af kommunens plan- og miljøudvalg. Dermed mangler projektet kun økonomiudvalgets og byrådets endelige godkendelse den 24. april, før spaderne kan komme i jorden.

Det skriver Dagbladet Roskilde.

"Planlægningen at en sådan et stort projekt tager bare lang tid, og uden en lokalplan kan man ikke gå i gang. Men jeg har fortsat en stærk tro på, at når først vi har fået lokalplanen på plads, så kommer maskinerne også i jorden inden årets udgang," siger Michael Ziegler (K), borgmester i Høje Taastrup Kommune, til Dagbladet Roskilde.

Byggestarten for det store projekt med vandland og ferieboliger er allerede blevet udsat to gange, men når lokalplanen kommer på plads, så sker der noget, forsikrer Michael Ziegler. Til første etape af projektet, som blandt andet indeholder vandlandet, er der afsat 2,2 mia. kr., og Ulf Høyen, der er talsmand for konsortiet bag vandlandet, har over for Børsen forsikret, at den del af finansieringen er på plads.

Nordic Water Universe vil blive bygget i fem etaper over en længere årrække. Første etape vil bestå af ca. 81.100 kvm byggeri fordelt på 51.000 kvm ferieboliger, 12.000 kvm vandland, 6000 kvm forlystelser, butikker, cafeer og restauranter samt 12.000 kvm hotel og konferencefaciliteter. Når alle fem etaper er bygget, vil der være en samlet ferie- og forlystelsesby på 360.000 kvm.

Kæmpe vandland i Høje Taastrup udskydes igen 

Kæde af ferieparker er klar til at udvide i Danmark

Høje-Taastrup vil udvikle 262.000 kvm i ny bydel

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også