EjendomsWatch

Kæmpe vandland i Høje Taastrup udskydes igen

Første spadestik til det over tre mia. kr. dyre vandlandprojekt i Høje Taastrup bliver udskudt for anden gang. Lokalplanen er ikke godkendt endnu.

Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto

For anden gang bliver planerne om et stort vandland, Nordic Water Universe, i Høje Taastrup udskudt.

Da investorernes talsmand Ulf Høyen og Høje-Taastrup-borgmester Michael Ziegler (K) i februar for et år siden sammen løftede sløret for det store projekt til over tre mia. kr., skrev flere medier, at man forventede, lokalplanen ville ligge klar inden sommerferien, og at byggeriet kunne påbegyndes i oktober 2017, mens vandlandet skulle kunne tage imod de første gæster i 2020.

Børsen skriver fredag, at det første spadestik til projektet skulle være taget i marts måned i år, men at det ikke kommer til at ske.

"Mig bekendt kan byggeprocessen ikke gå i gang til marts, for der har man endnu ikke godkendt lokalplanen," siger Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup Kommune, til Børsen. Hverken han eller idemændene bag projektet, Nordic Corporate Finance, vil oplyse, hvad årsagerne til, lokalplanen ikke er vedtaget endnu, skyldes.

Opførelsen af vandparken er planlagt til at foregå i fem etaper. Til første etape er der afsat 2,2 mia. kr., og den del skal efter forventningen stadig stå klar i 2020.

Når alt er bygget færdigt omkring 2028, vil den samlede ferie- og forlystelsesby dække 360.000 kvm. Det er mere end fire gange så stort som Tivoli i København, der dækker et areal på 83.000 kvm.

Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler, har tidligere til Børsen sagt, at projektet kan sætte byen på "verdenskortet".

Vandlandet ventes ifølge folkene bag at skabe 1000 nye arbejdspladser og en turistomsætning på en mia. kr., når det er klar i 2020, og 3000 arbejdspladser samt 2,7 mia. kr. i omsætning, når hele projektet er afsluttet om godt ti år, hvis alt forløber som planlagt.

Nordic Corporate Finance vil stadig ikke oplyse, hvem investorerne bag vandlandet er.

EJW Nordic Water Universe Hoje Taastrup2.jpg
Tegning af Nordic Water Universe Hoje Taastrup.

Byggestart på kæmpe vandland i Høje Taastrup er udskudt et halvt år

Investorer vil lægge milliarder i stort vandland ved Høje Taastrup

Tre-etagers vandland på tegnebrættet i Aarhus

Forsiden lige nu

Ophævet kontrakt får Nordicom-topchef til at skyde tilbage mod Poul Erik Bech

Park Street Nordicom og Lea Ejendomspartner har ophævet samarbejdet og deler måske ikke længere opfattelse af, hvordan tilgangen til ejendomsadministration ser ud. Det siger Park Street Nordicoms topchef i en kommentar til EjendomsWatch efter torsdagens opsigtsvækkende opsigelse af aftalen om forvalte ejendomme for 2 mia. kr.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uenighed prægede nyhedsstrømmen i den forløbne uge, hvor både Nordicom og Lea Ejendomspartner samt Jeudan og PWC sluttede samarbejdet. EjendomsWatch leverede rigtig og ikke kopi-journalistik i form af interviews med hovedpersonerne samt egne nyheder om opkøb i Hørsholm, et milliardprojekt og nyt hotel i København og en udbyder af ejendomsprojekter med nye målsætninger.

Ny hotelkæde indtager København og går efter mindst 1000 værelser

Hollandske Citizen M har netop slået dørene op for sit nyeste hotel i Dagmarhus ved Rådhuspladsen. Det er den hollandske hotelkædes første stop i Skandinavien – men ikke det sidste. Jagten på mursten må dog aldrig gå på kompromis med kædens brand, og derfor har hollænderne også helt specifikke krav til beliggenhed og bygningens anatomi. EjendomsWatch har mødt en af medstifterne i den ekspansive Citizen M-kædes nye gemakker midt i København.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier