EjendomsWatch

Kæmpe vandland i Høje Taastrup udskydes igen

Første spadestik til det over tre mia. kr. dyre vandlandprojekt i Høje Taastrup bliver udskudt for anden gang. Lokalplanen er ikke godkendt endnu.

Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto

For anden gang bliver planerne om et stort vandland, Nordic Water Universe, i Høje Taastrup udskudt.

Da investorernes talsmand Ulf Høyen og Høje-Taastrup-borgmester Michael Ziegler (K) i februar for et år siden sammen løftede sløret for det store projekt til over tre mia. kr., skrev flere medier, at man forventede, lokalplanen ville ligge klar inden sommerferien, og at byggeriet kunne påbegyndes i oktober 2017, mens vandlandet skulle kunne tage imod de første gæster i 2020.

Børsen skriver fredag, at det første spadestik til projektet skulle være taget i marts måned i år, men at det ikke kommer til at ske.

"Mig bekendt kan byggeprocessen ikke gå i gang til marts, for der har man endnu ikke godkendt lokalplanen," siger Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup Kommune, til Børsen. Hverken han eller idemændene bag projektet, Nordic Corporate Finance, vil oplyse, hvad årsagerne til, lokalplanen ikke er vedtaget endnu, skyldes.

Opførelsen af vandparken er planlagt til at foregå i fem etaper. Til første etape er der afsat 2,2 mia. kr., og den del skal efter forventningen stadig stå klar i 2020.

Når alt er bygget færdigt omkring 2028, vil den samlede ferie- og forlystelsesby dække 360.000 kvm. Det er mere end fire gange så stort som Tivoli i København, der dækker et areal på 83.000 kvm.

Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler, har tidligere til Børsen sagt, at projektet kan sætte byen på "verdenskortet".

Vandlandet ventes ifølge folkene bag at skabe 1000 nye arbejdspladser og en turistomsætning på en mia. kr., når det er klar i 2020, og 3000 arbejdspladser samt 2,7 mia. kr. i omsætning, når hele projektet er afsluttet om godt ti år, hvis alt forløber som planlagt.

Nordic Corporate Finance vil stadig ikke oplyse, hvem investorerne bag vandlandet er.

Tegning af Nordic Water Universe Hoje Taastrup. | Foto: PR
Tegning af Nordic Water Universe Hoje Taastrup. | Foto: PR
 

Byggestart på kæmpe vandland i Høje-Taastrup er udskudt et halvt år

Investorer vil lægge milliarder i stort vandland ved Høje Taastrup

Tre-etagers vandland på tegnebrættet i Aarhus

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Klumme: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier