EjendomsWatch

Kæmpe vandland i Høje Taastrup udskydes igen

Første spadestik til det over tre mia. kr. dyre vandlandprojekt i Høje Taastrup bliver udskudt for anden gang. Lokalplanen er ikke godkendt endnu.

Foto: Carsten Snejbjerg/Polfoto

For anden gang bliver planerne om et stort vandland, Nordic Water Universe, i Høje Taastrup udskudt.

Da investorernes talsmand Ulf Høyen og Høje-Taastrup-borgmester Michael Ziegler (K) i februar for et år siden sammen løftede sløret for det store projekt til over tre mia. kr., skrev flere medier, at man forventede, lokalplanen ville ligge klar inden sommerferien, og at byggeriet kunne påbegyndes i oktober 2017, mens vandlandet skulle kunne tage imod de første gæster i 2020.

Børsen skriver fredag, at det første spadestik til projektet skulle være taget i marts måned i år, men at det ikke kommer til at ske.

"Mig bekendt kan byggeprocessen ikke gå i gang til marts, for der har man endnu ikke godkendt lokalplanen," siger Michael Ziegler, borgmester i Høje-Taastrup Kommune, til Børsen. Hverken han eller idemændene bag projektet, Nordic Corporate Finance, vil oplyse, hvad årsagerne til, lokalplanen ikke er vedtaget endnu, skyldes.

Opførelsen af vandparken er planlagt til at foregå i fem etaper. Til første etape er der afsat 2,2 mia. kr., og den del skal efter forventningen stadig stå klar i 2020.

Når alt er bygget færdigt omkring 2028, vil den samlede ferie- og forlystelsesby dække 360.000 kvm. Det er mere end fire gange så stort som Tivoli i København, der dækker et areal på 83.000 kvm.

Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler, har tidligere til Børsen sagt, at projektet kan sætte byen på "verdenskortet".

Vandlandet ventes ifølge folkene bag at skabe 1000 nye arbejdspladser og en turistomsætning på en mia. kr., når det er klar i 2020, og 3000 arbejdspladser samt 2,7 mia. kr. i omsætning, når hele projektet er afsluttet om godt ti år, hvis alt forløber som planlagt.

Nordic Corporate Finance vil stadig ikke oplyse, hvem investorerne bag vandlandet er.

EJW Nordic Water Universe Hoje Taastrup2.jpg
Tegning af Nordic Water Universe Hoje Taastrup.

Byggestart på kæmpe vandland i Høje Taastrup er udskudt et halvt år

Investorer vil lægge milliarder i stort vandland ved Høje Taastrup

Tre-etagers vandland på tegnebrættet i Aarhus

Forsiden lige nu

Dades overtager 120.000 kvm erhvervsejendomme fra Coop

Ejendomsselskabet overtager Aarhus-ejendomme med en værdi på over 1 mia. kr., hvor også internationale investorer har været på banen. Coop tjener penge på transaktionen, siger direktør til EjendomsWatch. Handlen er en af de største nogensinde i Aarhus, siger rådgiver. (Opdateret)

Thylander Gruppen løfter afkastet til sine investorer

Det var sidste år en indbringende forretning at investere med Thylander Gruppen, hvor frasalg var med til at tage solide gevinster hjem. Timing og tålmodighed er afgørende, hvis man vil tjene penge på ejendomme, lyder det til EjendomsWatch fra grundlægger Lars Thylander, der har 35 års erfaring i branchen.

Advokat sår tvivl om visdommen i billigere boliger

Billige boliger efterspørges ikke i særlig høj grad i den brede befolkning, da prisen kun er én blandt mange parametre for boligsøgende, påpeger advokat hos Bech-Bruun. Han mener, at politikerne kunne se på udbuddet, hvis man ønsker priserne ned.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier