EjendomsWatch

Byggestart på kæmpe vandland i Høje Taastrup er udskudt et halvt år

Første spadestik til det over 3 mia. kr. dyre vandland-projekt i Høje Taastrup bliver først taget til foråret, lyder vurderingen fra investorer og kommunen.

Foto: PR

Et kommende gigantiske vandland i Høje Taastrup ved København er udskudt, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Da investor-talsmand Ulf Høyen og Høje-Taastrup-borgmester Michael Ziegler (K) i februar kunne afsløre planerne om et gigantisk vandland, lød det i stribevis af medier, at lokalplanen ville være klar inden sommerferien og byggeriet gå i gang til oktober 2017 med forventet åbning i 2020. 

Men nu vurderer Ulf Høyen over for Licitationen - Byggeriets Dagblad, at startskuddet for Nordic Water Universe-projektet snarere vil lyde næste forår end i dette efterår.

"Det giver ikke megen mening at tage første spadestik omkring 1. november, så der er ingen grund for os til at fremprovokere en hurtig behandling af lokalplanen. Byggestart til første etape bliver formentlig i marts 2018," siger Ulf Høyen, der er talsmand for konsortiet og partner i Nordic Corporate Finance, der rådgiver om virksomhedshandler, større investeringer og kapitalfremskaffelse.

Det nye tidsforløb bliver over for Licitationen - Byggeriets Dagblad bekræftet af Lars Christensen, centerchef i Høje-Taastrup Kommunes tekniske forvaltning.

"Vi forventer at have et forslag til lokalplan klar til september eller oktober. Så skal det behandles politisk og sendes i høring otte uger. Derefter skal den endelige behandling og vedtagelse ske, formentlig i starten af det nye år," siger Lars Christensen.

Budgettet for første etape lyder på 2,2 mia. kr. Etapen skal ifølge den foreløbige projekthjemmeside omfatte ”aquapark, wellnessafdeling, hotel, ferielejligheder, konferencecenter, legeland, minigolf, fitnesscenter, foyer og reception samt en arkade med butikker og caféer/restauranter”.

Frem mod 2028 kan følge yderligere fire mindre etaper, som ifølge Ulf Høyen skønnes til samlet 1,1 mia. kr.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Licitationen.)

Investorer bag ny aquapark til flere milliarder lokkes med pænt afkast

Investorer vil lægge milliarder i stort vandland ved Høje Taastrup

Tre-etagers vandland på tegnebrættet i Aarhus

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier