Lufthavn bygger kæmpe businesspark og bejler til Amazon

Lufthavnens kommende businesspark kan blive hjemsted for den globale e-handelsvirksomed, som Dansk Erhverv forventer vil slå sig ned i området omkring Øresund.
Foto: Thomas Borberg, Jyllands-Posten
Foto: Thomas Borberg, Jyllands-Posten
AF RITZAU FINANS

Københavns Lufthavn vil investere omkring 2 mia. kr. i en ny kæmpe businesspark på 150.000 kvm, der skal huse fragt- og logistikvirksomheder, og lufthavnen øjner muligheden for at lande en aftale med e-handelsgiganten Amazon.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Peter Krogsgaard, der er Københavns Lufthavns kommercielle direktør, ser e-handelsvirksomheden Amazons indtog i Norden som en mulighed. Han er lige nu i gang med at tiltrække store virksomheder til den nye businesspark, og han håber blandt andet at lande en aftale med Amazon.

"Vi siger jo aldrig, hvem vi er i dialog med. Men jeg kan sige uden at have uld i munden, at selvfølgelig er Amazon og alle andre på den størrelse utroligt interessante for os," siger Peter Krogsgaard til Børsen.

Ifølge Jakob Tietge fra Dansk Erhverv er det en normal strategi fra Amazon, at de opfører regionale hubs i tætbefolkede områder, da de derved kan have en hurtig levering til kunderne. Derfor er det forventet, at Amazon skal finde en lokation til et regionalt center i enten det sydlige Sverige eller i København.

Peter Krogsgaard understreger over for Børsen, at konkurrencen om at tiltrække giganterne er hård. Han peger dog på, at Københavns Lufthavn har en fordel, da den er placeret tæt på jernbanenettet og en motorvej.

Amazon har på nuværende tidspunkt 148 logistikcentre i Europa, og 14 flere på vej, ifølge MWPVL, der analyserer det globale logistikmarked.

Lufthavnsudvidelse i Kastrup bliver større end planlagt

Norsk hotelmilliardær har planerne for nybyggeri ved Københavns Lufthavn på plads

Tysk projektudvikler investerer 300 mio. kr. i Københavns Lufthavn 

ATP køber australiere ud af Københavns Lufthavne 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb