Norsk hotelmilliardær har planerne for nybyggeri ved Københavns Lufthavn på plads

Svensk arkitektfirma løfter sløret for udformningen af Petter Stordalens udvidelse af det nuværende hotel klos op ad lufthavnen i Kastrup. Dansk tegnestue træder nu ind i projektet.
Foto: Krook & Tjäder
Foto: Krook & Tjäder

Næsten 600 værelser, konferencefaciliteter, sky bar og form som en trevinget flypropel. Den norske hotelmilliardær Petter Stordalens planer for det nye Comfort Hotel ved Københavns Lufthavn i Kastrup er nu på plads.

Det er det svenske arkitektfirma Krook & Tjäder, som står bag designet af projektet, som Stordalens selskab Strawberry Properties er bygherre på. Hotellet bliver bygget lige ved siden af det nuværende Clarion Hotel over for lufthavnens terminal 3.

"Vi bygger et nyt hotel med konferencefaciliteter ved en af Europas største lufthavne. Vi er meget glade for samarbejdet med Krook & Tjäder, der i et professionelt forløb har taget os igennem en intensiv designproces, hvilket har ført til et godt resultat, som vi er stolte af," siger Marcus Carlsson, adm. direktør i Stordalens selskab, Stawberry Properties, i en pressemeddelelse.

De omkring 600 værelser fordeles i tre fløje, som fra oven ligner en trevinget flypropel. To af fløjene opføres i 12 etager, mens den tredje fløj opføres i 11 etager. Byggeriet starter i februar 2018 og ventes færdig i 2020.

"Vi skaber et samlingspunkt i Øresundsregionens centrum, hvilket bidrager til, at lufthavnen bliver mere sin egen bydel i dronningens by. Bygningen er blevet til i tæt dialog mellem lufthavnen, vores team hos Krook & Tjäder i Malmö, entreprenøren og bygherren samt Tårnby Kommune. Vi er stolte over resultatet, som bliver et varigt vartegn i det flade landskab i Øresundsregionen," siger Tobias Magnesjö, arkitekt og kontorchef i Malmö hos Krook & Tjäder, i meddelelsen.

Fremadrettet samarbejder Krook & Tjäder med det Holbæk-baserede arkitektfirma Kullegaard, der bliver rådgiver. Den norske projektudvikler Hent er totalentreprenør på byggeriet via sit danske datterselskab.

"I projektet bruger vi vores ekspertise fra tidligere, særligt inden for farma og tung industri, hvor vi har stor viden og erfaring med at sikre bygbarhed i komplekst byggeri. Det er derfor naturligt for os at træde ind i sådan et projekt, da vi kan være med til at skabe merværdi," siger Thomas Kullegaard, adm. direktør i Kullegaard, i en pressemeddelelse.

Norsk milliardær overtager Hilton-hotel og bygger nyt i Københavns Lufthavn

"Jeg fik gåsehud, da det gik op for mig, at det ville lykkes. Det er en drøm"

Hotelkonge og milliardær overdrager livsværk til sine børn

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også