EjendomsWatch

Høje-Taastrup vil udvikle 262.000 kvm i ny bydel

Planen er at opføre 1200 boliger på et areal, der svarer til 40 fodboldbaner. Området skal indeholde lige dele nye bolig- og erhvervsarealer.

Visualisering af Høje Taastrups nye bydel

Der er store ambitioner for den nye, centrale bydel, som skyder op i Høje-Taastrup vest for København.

Kommunens plan er at skabe mere liv i området mellem byens togstation og butikscenteret City 2 ved at opføre 1200 boliger, der skal kunne rumme 3000 mennesker, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. Boligarealet vil måle 120.000 kvm.

”Vi skal have pustet endnu mere liv i området mellem City 2 og Høje Taastrup Station. Der skal flytte masser af mennesker og virksomheder til området. Det vil skabe et helt nyt liv i en del af kommunen, som i alt for mange år har været temmelig stille og nærmest mennesketom om aftenen. Fremover bliver det her et attraktivt sted at bo, arbejde, handle og drive virksomhed,” udtaler borgmester i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler (K), i meddelelsen. 

Bag projektet er trekløveren Danske Shoppingcentre, som er ejet af ATP og Danica, Ejendomsselskabet Norden og Høje-Taastrup Kommune, som hver ejer en del af det 262.000 kvm store areal, der skal bygges på.

Udover boligerne vil området indeholde 120.000 kvm erhvervsejendomme og 10.000 kvm detail. Dertil er planen, at Høje Taastrups nye rådhus skal opføres på parkstøget i den nye bydel.

”Høje Taastrup C bliver en gevinst for virksomhederne i området og deres medarbejdere, fordi det skal blive en helt anden oplevelse at komme hertil. Det skal være en mere levende by, som inviterer til at bruge byrummet, handle, gå på café osv., og kombineret med den stærke infrastruktur bliver det endnu mere attraktivt at lokalisere sig i Høje Taastrup”, siger Peter Andreassen, direktør i Ejendomsselskabet Norden, i meddelelsen.

Ejendomsselskabet har allerede lejere i området. Blandt andet DSB og TDC, der gennem ejendomsfonden ATPFA, ejet af PFA og ATP, tilsammen lejer mere end 30.000 etagemeter hos Norden, fremgår det.

Udviklingen af bydelen er baseret på en masterplan udarbejdet af arkitektfirmaet Cobe.

2E Group smider 100 boliger oven i puljen i ny bydel 

Jysk pengemand løber med 40 rækkehuse i Taastrup

Kæmpe vandland i Høje Taastrup udskydes igen

Boligområde i Høje Taastrup får 96 nye almene boliger 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier