Jysk ejendomsselskab henter millioner på grundsalg

Havnegrund i Horsens, der fik ny ejer i november, blev efter tre uger solgt videre med en fortjeneste på over 60 pct. Køberen er en almen andelsboligforening, som er godt tilfreds med handlen, som man ifølge direktør selv forventer at kunne profitere af.
Foto: PR-illustration
Foto: PR-illustration

Købet af en havnegrund i Horsens har vist sig som en særdeles god forretning for det lokale ejendomsselskab OMJ Ejendomme. Grunden, der hidtil har huset producenten af vaske- og rengøringsmiddel Nopa, blev købt i 2014 for 37,5 mio. kr. og solgt i november 2017 for 61,5 mio. kr. — en fortjeneste på 24 mio. kr. eller over 60 pct.

Det skriver Horsens Folkeblad.

Køberen af den 15.873 kvm grund er den lokale, almene andelsboligforening Odinsgaard, der vil opføre 157 boliger og en dagligvarebutik. Her vil direktør Michael Meldgaard ikke forholde sig til, hvad OMJ Ejendomme har tjent på handlen, men vil gerne forklare, hvordan foreningen finansierer købet.

"Heldigvis har vi i Odinsgaard et solidt budget til at bygge 157 lejligheder på havnen, og vi ved, at vi får den kvalitet, vi ønsker. Vi kommer i sidste ende ikke til at have en grundudgift på de 61,5 mio. kr., du nævner, for vi sælger dele af den videre. Noget bliver solgt til opførelse af ejerlejligheder, vi sælger til en Meny-butik og til et endnu ukendt erhvervsbyggeri. Jeg forventer, at vi kommer til at sælge fra for ca. 12,5 mio. kr.," siger Michael Meldgaard til Horsens Folkeblad.

Handlen fra 2014 var betinget og faldt først endeligt på plads 1. november 2017. Allerede tre uger efter — 21. november — var grunden solgt videre til Odinsgaard.

Lige nu er fabriksbygningerne ved at blive revet ned, hvilket betales af Odinsgaard. Det er Torntoft og Mortensen, der står for opførelsen af de 157 boliger på i alt 14.000 kvm. Torntoft og Mortensen er ejet af de samme personer, som ejer OMJ Ejendomme, Ole Mortensen og Michael Elley Jacobsen.

Fabriksgrund i Horsens bliver til boliger og butik

PFA investerer 126 mio. kr. i boliger og erhverv i Horsens

Familiefond køber Horsens-hotel - vil lave det om til studieboliger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også