EjendomsWatch

Investor trækker sig fra milliardhandel med butikscentre

Britiske Pradera bliver alligevel ikke ejer af syv butikscentre, hvoraf det ene ligger i Danmark. Vi må på den igen, siger sælger til EjendomsWatch.

Foto: PR

En ejendomshandel til flere milliarder kroner, der involverer aktiver i fem lande, herunder Danmark, er røget på gulvet.

Det er den britiske kapitalforvalter Pradera, der — i modsætning til hvad selskabet annoncerede i marts — alligevel ikke overtager syv storcentre, alle med en Ikea-butik i nær tilknytning.

Handlen lød oprindeligt på i alt 25 europæiske butikscentre med samlet 500 butiksenheder fordelt på otte lande og med en samlet pris af 900 mio. euro (ca. 6,7 mia. kr.). Handlen skete gennem selskabet Ikea Centres, der er et dansk selskab under den svenske møbelkoncern.

Konkret betyder det, at et butikscenter på 8000 kvm nær Ikea i Taastrup, der blandt andet huser kæderne Jysk og Toys 'r' Us, alligevel ikke er solgt.

"Vi ser nu på mulighederne for at finde en anden køber," siger Tina Lindharth, kommunikationschef i Ikea Danmark, til EjendomsWatch.

Vil ikke begrunde reduceret handel

Over for EjendomsWatch afviser Pradera at svare på, hvad årsagen er til den reducerede handel:

"Pradera besluttede ikke at udnyte sin option på at opkøb yderligere syv butikscentre fra Ikea Centres, og i stedet fokusere på 17 detailejendomme i Tyskland, Frankrig og Polen foruden én i Tjekkiet, som Pradera købte tidligere i år," lyder det i et skriftligt svar fra Praderas eksterne kommunikationsfirma, Good Relations.

Heri betegnes de i alt 18 butiksejendomme som et "perfekt match", men spørgsmålet om årsagen til den reducerede handel besvares som nævnt ikke.

En del af de tiloversblevne syv butikscentre er nu endt hos en anden kapitalforvalter, Savills Investment Management, der for knap 1 mia. kr. har overtaget fire svenske centre og dermed givet sin seneste fond inden for detailhandel, Nordic Fund - III Retail, et boost.

"De fire aktiver, vi har købt af Ikea Centres, passer til fondens investeringsstrategi, hvor vi skaber afkast ved at øge indtægterne, reducerer omkostningerne, øger lejersammensætningen og udnytter byggeretter til at sikre indtægter, så vi kan trække yderligere værdi ud," siger Peter Broström, nordisk chef for Savills Investment Management, i en pressemeddelelse.

Savills IM lancerer ny nordisk retail-fond

Kapitalfond indleder dansk offensiv – køber storcenter med 75 butikker

TK-formand bebuder salg af tabsgivende butikscenter hurtigst muligt

ATP-direktør: Danica-køb giver os adgang til godbidderne

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier