EjendomsWatch

Udbyder slår på tromme for ejendomsobligationer

Den københavnske projektudvikler Gefion Group har hentet milliardbeløb gennem ejendomsobligationer, mens svensk investeringsbank har finansieret danske projekter for et trecifret millionbeløb. Et gennembrud, siger udsteder til Børsen.

Foto: Colourbox

Siden finanskrisen har danske investorer været tilbageholdende med at finansiere ejendomsprojekter gennem erhvervsobligationer, men nu vinder de frem igen, skriver Børsen.

Gennem ejendomsobligationer i seks projekter har ejendomsudvikleren Gefion Group finansieret udviklingsprojekter for 1,1 mia. kr., mens den svenske investeringsbank Jool Corporate Finance har finansieret danske projekter med 700 mio. kr., skriver avisen, som i store træk gentager EjendomsWatchs artikel om ejendomsobligationer i forrige uge.

Ifølge Nordic Trustee, et selskab der formidler obligationslånene, blev der i 2017 hentet 17,8 mia. kr. i det danske marked for højrisikoobligationer, skriver Børsen, der også oplyser, at 1,2 mia. af disse bestod i ejendomsobligationer.

Jacob Arenander, som er adm. direktør i den danske afdeling af Nordic Trustee, betragter tallene som "lidt af et gennembrud" for både højrentesegmentet og obligationsmarkedet.

"I Sverige er næsten halvdelen af højrenteobligationsmarkedet lån til ejendomme. I Danmark har realkreditsystemet taget en del af den finansiering, men nu øges bankernes kapitalkrav hele tiden, og dermed kan det være mere attraktivt at hente finansiering på obligationsmarkedet," siger Jacob Arenander til Børsen.

Gefion-duos vilde vækst: Erhvervsobligationer har været fy siden Keops – men de virker

Trecifret millionhandel sikrer ejendomsinvestor hurtig gevinst

Erhvervsobligationer i ejendomme er igen på fremmarch

Advokater efterlyser comeback for ejendomsobligationer 

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier