EjendomsWatch

Trecifret millionhandel sikrer ejendomsinvestor hurtig gevinst

Efter kun 15 måneders ejerskab sælger privatejet ejendomsselskab godt 8000 kvm ejendom over for Nationalbanken i København. Sælger fik et tilbud, han ikke kunne afslå, lyder det.

Ejendommen Niels Juels Gade 9-13 i København. | Foto: Foto: PR/Gefion

Ejendomsudvikleren Elf Development har gennem selskabet Elf Ejendomme solgt en ældre erhvervsejendom i hjertet af København for en pris af 176 mio. kr., oplyser Ludvig Find, adm. direktør og ejer af selskabet, til EjendomsWatch.

Ejendommen, der kun har været i selskabets ejerskab i godt et års tid, strækker sig over adressen Niels Juels Gade 9-13 i København K og ligger umiddelbart over for Nationalbanken. Den har et erhvervsareal på 8498 kvm, hvoraf 1362 kvm er kælder, og hertil kommer parkeringskælder.

Køber er ejendomsudvikleren Gefion Group, som finansierer købet ved at udstede obligationer for et samlet beløb på 185 mio. kr.

"Vi havde egentlig købt ejendommen for at beholde den i vores investeringsportefølje. Vi har en samlet portefølje, målt på balancen, på omkring en milliard og har en målsætning om at komme op på halvanden til to milliarder inden for halvandet år fra nu. Så vores strategi er tværtimod at tilkøbe og ikke frasælge," siger Ludvig Find til EjendomsWatch.

Elf Ejendomme købte ejendommen i efteråret 2016 til 155 mio. kr., men den realiseres altså allerede nu.

"Det er en kort periode, som vi er endt med at eje den i, men den er solgt videre med avance, så det er ikke så tosset. Køber kom og gav os et godt bud – og ja, det kunne vi ikke afslå. Så handlen blev gennemført til en pris, som både køber og sælger var tilfredse med," siger Ludvig Find.

 

Ejendommen ligger på Niels Juels Gade 9-13 i København K lige over for Nationalbanken | Foto: Foto: Google Map
Ejendommen ligger på Niels Juels Gade 9-13 i København K lige over for Nationalbanken | Foto: Foto: Google Map
 

Gefion kommer til fadet i andet hug

Ifølge Thomas Færch, adm. direktør i Gefion Group, havde selskabet gerne erhvervet ejendommen allerede i efteråret 2016, da Elf Ejendomme satte sig på den:

"Dengang Ludvig Find og Elf Development købte ejendommen, var vi også interesserede, men han kom først. Det var SEB Ejendomme, der ejede den oprindeligt. Vi henvendte os så til Ludvig Find og spurgte ham, om han var interesseret i at sælge den videre til os nu, hvor han kom først. Og det fik vi så lavet en aftale om," siger Thomas Færch til EjendomsWatch.

Bygningen skal ifølge den adm. direktør videreudvikles. En del skal omdannes til boliger og noget til kontor, men intet er endnu fuldstændig fastlagt:

"Kontordelen skal lettere istandsættes, og boligdelen skal selvfølgelig laves helt om. Vi arbejder stadig med udviklingsplanerne, men plangrundlagets rammer er, at op til 50 pct. teoretisk kan blive til boliger. Men vi arbejder med forskellige muligheder, så vi har ikke fastlagt rammerne for det ene eller det andet endnu," lyder det fra Thomas Færch. 

Gefion har udstedt i alt seks ejendomsobligationer til en samlet værdi af cirka 185 mio. kr. Lånene har en løbetid på 24 måneder med mulighed for seks måneders forlængelse.

De 145 mio. er den såkaldte senior-tranche, som har en rente på 10 pct., og de resterende cirka 40 mio. er junior-tranchen med en rente på 15 pct. Alle obligationer er klassificeret som højrente- obligationer, high yield-bonds.

Hurtige handler i markedet

Til spørgsmålet om denne handel siger noget om markedet generelt lige nu, svarer Ludvig Find:

"Man kan sige, at der er høj investeringsaktivitet i øjeblikket - hvis vi kigger på transaktionsvolumenen i 2017, så var den rekordhøj. Så det er klart, at vi i hvert fald har set en højere transaktionsvolumen og mere interesse, end der har været det foregående år. Det smitter selvfølgelig også af på buddene på vores ejendomme," siger direktøren.

Om strategien bag frasalg i Elf Development, siger han:

"Vi laver fra tid til anden frasalg, som for eksempel det her i Niels Juels Gade, hvor der kom et godt bud, som vi ikke kunne sige nej til. Ellers laver vi frasalg af strategiske årsager, som det eksempelvis skete i Toldbodgade, hvor ejendommen for det første var færdigudviklet, og for det andet ikke matchede vores langsigtede strategi for investeringsporteføljen af ejendomme," siger Ludvig Find med henvisning til, at Elf i sidste uges annoncerede et frasalg i Toldbodgade, hvor finske Capman og danske Keystone Investment Management stod som køber.

Han uddyber:

"Hvis en ejendom for eksempel er lidt for lille, eller hvis det er en type, som kræver specialistydelser, men ikke matcher vores generelle portefølje, så er det strategisk set bedre at sælge dem fra og fokusere på de større, institutionelle ejendomskomplekser. Disse er typisk boligejendomme, der ligger et sted mellem 10.000-25.000 kvm pr. ejendom med stordriftsfordele i forhold til drift og vedligeholdelse."

Ifølge Ludvig Find er selskabets 2017-regnskab på trapperne, og det ser lovende ud:

"Regnskabet er over forventning. Mere kan jeg ikke sige nu, men det bliver ganske fornuftigt," siger han.

Gefion-duos vilde vækst: Erhvervsobligationer har været fy siden Keops – men de virker 

Gefion poster millioner i nyt domicil til sig selv 

Kapitalforvalter bygger højhus i Nørresundby 

Elf Development tager hul på ny bydel i Lyngby

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier