EjendomsWatch

Jyske Bank vil øge ejendomsudlån med 15-20 mia. kr.

BRF Kredit-navnet forsvinder og bliver til Jyske Realkredit, der vil forstærke kampen om realkreditudlån til erhvervsejendomme.

Foto: Ritzau Scanpix/Mikkel Berg Pedersen

Under navnet Jyske Realkredit vil Jyske Bank-koncernen forstærke sin kamp om at være realkreditudlåner til erhvervsejendomme.

Det fremgår af årsregnskabet fra Jyske Bank, der offentliggøres tirsdag.

Ifølge regnskabet har banken under det snart udfasede navn BRF Kredit øget udlånet til erhvervsejendomme med 19,3 mia. kr., siden banken i 2014 overtog BRF Kredit.

"Målsætningen om en vækst på 20 mia. kr. i løbet af fem år forventes realiseret i 1. halvår 2018 – ca. et år før forventet," skriver Jyske Bank i regnskabet, der viser et 2017-overskud før skat på godt 4 mia. kr. og en egenkapitalforrentning på 12,4 pct.

"Fra medio 2018 anvendes alene Jyske-brandet på boligfinansiering med samtidig lancering af Jyske Realkredit som navn på realkreditbenet," skriver banken.

"Under forudsætning af fortsat stabil økonomisk vækst i Danmark er det koncernens ambition, at porteføljen af boliglån vokser med 20-25 mia. kr. og udlån til erhvervsejendomme med 15-20 mia. kr. i løbet af de kommende tre år. Målet er en samlet udlånsbalance på 350 mia. kr. i Jyske Realkredit," hedder det videre.

Topchef og bestyrelsesformand i BRF Kredit stopper

Jyske Bank køber byggegrund på 93.000 kvm

Jyske Bank skrotter plan om højhus i 12 etager

Jeudan sikrer ejendomsgevinst på 96 mio. kr. til Jyske Bank 

Mere fra EjendomsWatch

Parken har igen sorte tal på bundlinjen

Omsætningen løftes trods over en måned med coronalukkede Lalandiaer. Samtidig bemærkes, at der er ikke sikkerhed for, at et helt eller delvist salg af koncernens ejendomme bliver til noget, skriver selskabet i kvartalsrapporten tirsdag.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier