EjendomsWatch

Jyske Bank vil øge ejendomsudlån med 15-20 mia. kr.

BRF Kredit-navnet forsvinder og bliver til Jyske Realkredit, der vil forstærke kampen om realkreditudlån til erhvervsejendomme.

Foto: Ritzau Scanpix/Mikkel Berg Pedersen

Under navnet Jyske Realkredit vil Jyske Bank-koncernen forstærke sin kamp om at være realkreditudlåner til erhvervsejendomme.

Det fremgår af årsregnskabet fra Jyske Bank, der offentliggøres tirsdag.

Ifølge regnskabet har banken under det snart udfasede navn BRF Kredit øget udlånet til erhvervsejendomme med 19,3 mia. kr., siden banken i 2014 overtog BRF Kredit.

"Målsætningen om en vækst på 20 mia. kr. i løbet af fem år forventes realiseret i 1. halvår 2018 – ca. et år før forventet," skriver Jyske Bank i regnskabet, der viser et 2017-overskud før skat på godt 4 mia. kr. og en egenkapitalforrentning på 12,4 pct.

"Fra medio 2018 anvendes alene Jyske-brandet på boligfinansiering med samtidig lancering af Jyske Realkredit som navn på realkreditbenet," skriver banken.

"Under forudsætning af fortsat stabil økonomisk vækst i Danmark er det koncernens ambition, at porteføljen af boliglån vokser med 20-25 mia. kr. og udlån til erhvervsejendomme med 15-20 mia. kr. i løbet af de kommende tre år. Målet er en samlet udlånsbalance på 350 mia. kr. i Jyske Realkredit," hedder det videre.

Topchef og bestyrelsesformand i BRF Kredit stopper

Jyske Bank køber byggegrund på 93.000 kvm

Jyske Bank skrotter plan om højhus i 12 etager

Jeudan sikrer ejendomsgevinst på 96 mio. kr. til Jyske Bank

Forsiden lige nu

Dades overtager 120.000 kvm erhvervsejendomme fra Coop

Ejendomsselskabet overtager Aarhus-ejendomme med en værdi på over 1 mia. kr., hvor også internationale investorer har været på banen. Coop tjener penge på transaktionen, siger direktør til EjendomsWatch. Handlen er en af de største nogensinde i Aarhus, siger rådgiver. (Opdateret)

Thylander Gruppen løfter afkastet til sine investorer

Det var sidste år en indbringende forretning at investere med Thylander Gruppen, hvor frasalg var med til at tage solide gevinster hjem. Timing og tålmodighed er afgørende, hvis man vil tjene penge på ejendomme, lyder det til EjendomsWatch fra grundlægger Lars Thylander, der har 35 års erfaring i branchen.

Advokat sår tvivl om visdommen i billigere boliger

Billige boliger efterspørges ikke i særlig høj grad i den brede befolkning, da prisen kun er én blandt mange parametre for boligsøgende, påpeger advokat hos Bech-Bruun. Han mener, at politikerne kunne se på udbuddet, hvis man ønsker priserne ned.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier