EjendomsWatch

Jyske Bank køber byggegrund på 93.000 kvm

Erhvervsareal nær Silkeborgmotorvejen skal huse leasingcenter for biler.

Foto: Ritzau Scanpix/Casper Dalhoff.

Jyske Banks datterselskab, Jyske Finans, overtager 1. november 2017 en erhvervsgrund ved motorvejsafkørslen i Hårup ved Silkeborg, som Vejdirektoratet for nyligt udbød til salg, oplyser Jyske Finans.

Virksomheden er en af Danmarks største udbydere af billeasing og har været på udkig efter en grund, hvor det er planen at opføre et center til klargøring af biler og etablere et større areal til opbevaring af salgsklargjorte biler, fremgår det. På en typisk måned får Jyske Finans mellem 500 og 800 biler retur efter endt leasingperiode, og disse biler skal enten sælges eller leases ud igen. Bilerne er typisk mellem et og tre år gamle, oplyser Jyske Finans.

"Vi ønsker at samle flest muligt af de biler, vi får retur fra opsagte og udløbne leasingkontrakter. På den måde vil Jyske Finans blandt andet tilbyde de bilforhandlere, som vi sælger biler til, at være deres fremskudte lager, så de undgår lagerbinding, reducerer risikoen for værditab og helt undgår tiden fra de modtager en bil, til den står klar til salg i udstillingen," siger Jes Rosendal, direktør i Jyske Finans, i en meddelelse.

Jyske Finans afventer nu vedtagelse af en lokalplan for området, hvorefter den endelige planlægning af grundarealet og det nye center vil finde sted.

Jyske Bank skrotter plan om højhus i 12 etager

Jeudan sikrer ejendomsgevinst på 96 mio. kr. til Jyske Bank 

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier