Jyske Bank skrotter plan om højhus i 12 etager

Efter et borgermøde i Silkeborg vælger banken ikke at opføre et ellers planlagt højhus. Direktør går nu efter lavere byggeri.
AF MIDTJYLLANDS AVIS

Silkeborg-banken Jyske Bank har skrinlagt planerne om at bygge et højhus på 12 etager i et erhvervsområde i den nordlige del af Silkeborg, skriver Midtjyllands Avis.

Beslutningen er truffet efter, at Silkeborg-banken havde valgt at spørge borgerne til råds. Det skete ved et bytingsmøde i Jysk Arena for en uge siden, hvor 350 borgere var mødt frem for at overvære en paneldiskussion om flere eller færre højhuse i Silkeborg. Diskussionen er højaktuel, fordi der til foråret bliver taget første spadestik til et 70 meter højt hus på Papirfabrikken i centrum af Silkeborg.

Bytingsmødet sluttede med en afstemning, der viste et snævert flertal imod flere højhuse.

"Vi har lyttet til argumenterne på mødet, så vi bygger ikke et højhus i Silkeborg. Desuden er situationen, at bankens udvikling ikke er afhængig af, at vi bygger højt. Vi vil i stedet lave et mere fladt byggeri. Måske på 4-6 etager, siger Anders Dam til Midtjyllands Avis.

Der er endnu ikke truffet beslutning om, hvornår Jyske Bank byggeriet går i gang eller hvad bygningen i det nordlige Silkeborg skal bruges til. Jyske Bank har mulighed for enten at sælge bygningen eller selv bruge den.

AP Pension tager stort Silkeborg-projekt i etaper

Kapitalforvalter bygger højhus i 23 etager i Silkeborg

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Midtjyllands Avis.)

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også