EjendomsWatch

Jyske Bank skrotter plan om højhus i 12 etager

Efter et borgermøde i Silkeborg vælger banken ikke at opføre et ellers planlagt højhus. Direktør går nu efter lavere byggeri.

Silkeborg-banken Jyske Bank har skrinlagt planerne om at bygge et højhus på 12 etager i et erhvervsområde i den nordlige del af Silkeborg, skriver Midtjyllands Avis.

Beslutningen er truffet efter, at Silkeborg-banken havde valgt at spørge borgerne til råds. Det skete ved et bytingsmøde i Jysk Arena for en uge siden, hvor 350 borgere var mødt frem for at overvære en paneldiskussion om flere eller færre højhuse i Silkeborg. Diskussionen er højaktuel, fordi der til foråret bliver taget første spadestik til et 70 meter højt hus på Papirfabrikken i centrum af Silkeborg.

Bytingsmødet sluttede med en afstemning, der viste et snævert flertal imod flere højhuse.

"Vi har lyttet til argumenterne på mødet, så vi bygger ikke et højhus i Silkeborg. Desuden er situationen, at bankens udvikling ikke er afhængig af, at vi bygger højt. Vi vil i stedet lave et mere fladt byggeri. Måske på 4-6 etager, siger Anders Dam til Midtjyllands Avis.

Der er endnu ikke truffet beslutning om, hvornår Jyske Bank byggeriet går i gang eller hvad bygningen i det nordlige Silkeborg skal bruges til. Jyske Bank har mulighed for enten at sælge bygningen eller selv bruge den.

AP Pension tager stort Silkeborg-projekt i etaper

Kapitalforvalter bygger højhus i 23 etager i Silkeborg

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Midtjyllands Avis.)

 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 2: Over grænsen

Udenlandske investormilliarder tilflyder i højere grad end nogensinde før det danske ejendomsmarked, hvilket skaber grobund og et lukrativt marked for lokale aktører, der ønsker at give en hjælpende hånd.

Arkitektchef fratræder "efter gensidig aftale"

Erik Arkitekter i Viborg har ved årsskiftet sagt farvel til sin adm. direktør, der også har været partner. Forretningsudvikling kræver et blik for nuancerne hos hver kunde, uddyber virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier