Jensens Bøfhus vil frasælge ejendomme for 82 mio. kr.

Den økonomisk trængte restaurantkoncern Jensens Bøfhus forsøger at frigive kapital gennem forskellige frasalg. Senest har koncernen sat hovedsæde og jagtejendom til salg.
Foto: Joachim Adrian
Foto: Joachim Adrian
AF JØRGEN RUDBECK, FØDEVAREWATCH

I forsøget på at genetablere et finansielt fundament bliver der hos restaurantkoncernen Jensens Bøfhus åbnet mange skuffer for tiden.

Ifølge Fyens Stiftstidende har selskabet senest sat en ejendom i Odense til salg, som huser en restaurant og bøfhusets hovedsæde. Ejendommen er sat til salg for 23,3 mio. kr., og som klausul i købet ligger der et krav om en ti-årig lejeaftale med Jensens Bøfhus, der dermed ikke har planer om at flytte fra stedet. Udover det nye til salg-skilt, forsøger koncernen også at komme af med en jagtejendom, der ligger vest for Bogense. Her er salgsprisen sat til 59 mio. kr.

"Jensens Bøfhus er ikke en ejendomsvirksomhed, og vi sælger derfor ud af ejendomsporteføljen hvor det giver mening, for at frigøre midler til vores kerneopgave nemlig at tilbyde gode bøffer til gode priser," udtaler direktør Dorthe Gleie i en e-mail til avisen.

Jensens Bøfhus har i 2013-2016 tabt 136 mio. kr., og siden efteråret har Dorte Gleie forsøgt at rydde op. Jensens Bøfhus meldte blandt andet ud, at man vil lukke og sælge restauranter i blandt andet Aarhus, Odense og Fredericia, og at ca. ti ud af i alt 40 restauranter i Sverige og Danmark var i spil til at blive lukket.

Børsen berettede i slutningen af november, at Palle Skov Jensen, der ejer Jensens Bøfhus, og som også er indehaver af en af Skandinaviens største kunstsamlinger havde sat gang i et større udsalg af de omkring 700 værker af bl.a. Michael Kvium og Morten Schelde for at hente penge hjem til den lidende koncern.

Jensens Bøfhus lukker restauranter for at vende nedgangen

Fynske erhvervsfolk redder Jensens Bøfhus

Jensens Bøfhus sælger to ejendomme med millionrabat 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Colourbox

Briefing uge 23: Koks i Koncenton