EjendomsWatch

Danicas højhusbyggeri på Postgrunden får grønt lys

Teknik- og Miljøudvalget godkender en ny lokalplan for Postgrunden i København efter sværdslag om byggeriets højde.

Foto: PR-illustration

Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune godkendte mandag en ny lokalplan for området, skriver TV 2 Lorry. Udvalget har tidligere vendt tommelfingeren nedad til projektet, fordi det har været for stort og ville tage for meget lys fra resten af byen.

Danica Pension, som har købt den 40.000 kvm store grund, ønsker blandt andet at bygge syv runde bygninger, hvoraf de højeste strækker sig 93 og 115 meter op i luften. Det byggeri stemte kun Radikale Venstre og Enhedslisten nej til.

Hele området omkring den gamle postterminal skal omdannes til et nyt bykvarter med boliger, erhverv og grønne områder. Her bliver et kommende luksushotel nær den gamle postterminal en vigtig brik, efter Danica har solgt det gamle Postnord-hovedsæde til den norske hotel milliardær Petter Stordalens First Choice Hotels.

For et år siden offentliggjorde Petter Stordalen - iklædt et dannebrogsmønstret jakkesæt - at han havde købt den over 100 år gamle postbygning af Danica. Postbygningen skal omdannes til et luksushotel, der åbner i løbet af 2020.

ATP køber sig ind i Danicas milliardprojekt Postgrunden

Danica skærer ned på prestigeprojekt

Danica bygger nyt for 10 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier