EjendomsWatch

Danicas højhusbyggeri på Postgrunden får grønt lys

Teknik- og Miljøudvalget godkender en ny lokalplan for Postgrunden i København efter sværdslag om byggeriets højde.

Foto: PR-illustration

Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune godkendte mandag en ny lokalplan for området, skriver TV 2 Lorry. Udvalget har tidligere vendt tommelfingeren nedad til projektet, fordi det har været for stort og ville tage for meget lys fra resten af byen.

Danica Pension, som har købt den 40.000 kvm store grund, ønsker blandt andet at bygge syv runde bygninger, hvoraf de højeste strækker sig 93 og 115 meter op i luften. Det byggeri stemte kun Radikale Venstre og Enhedslisten nej til.

Hele området omkring den gamle postterminal skal omdannes til et nyt bykvarter med boliger, erhverv og grønne områder. Her bliver et kommende luksushotel nær den gamle postterminal en vigtig brik, efter Danica har solgt det gamle Postnord-hovedsæde til den norske hotel milliardær Petter Stordalens First Choice Hotels.

For et år siden offentliggjorde Petter Stordalen - iklædt et dannebrogsmønstret jakkesæt - at han havde købt den over 100 år gamle postbygning af Danica. Postbygningen skal omdannes til et luksushotel, der åbner i løbet af 2020.

ATP køber sig ind i Danicas milliardprojekt Postgrunden

Danica skærer ned på prestigeprojekt

Danica bygger nyt for 10 mia. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier