EjendomsWatch

Pensiondanmark lander 2017-afkast på 16,6 mia. kr.

Pensionsselskabet kunne i 2017 notere positive afkast på sine investeringer, hvor ejendomme var med til at trække det samlede beløb op.

Foto: Ritzau Scanpix/Mik Eskestad

Pensiondanmark, der er pensionsselskab for over 700.000 lønmodtagere, opnåede et samlet investeringsafkast på 16,6 mia. kr. i 2017, heraf bidrog ejendomme med 1,3 mia. kr., oplyser selskabet.

"Med et afkast på 13,0 pct. er det de børsnoterede aktier, som har leveret årets højeste afkast. Investeringerne i unoterede aktier, ejendomme og infrastruktur gav afkast på henholdsvis 10,0 pct., 9,5 pct. og 12,8 pct. og var dermed med til at trække det samlede afkast op," siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark, i meddelelsen.

Årets infrastrukturafkast på næsten 13 pct. kan ifølge Möger tilskrives fondsforvalteren Copenhagen Infrastructure Partners, som varetager hovedparten af Pensiondanmarks investeringer inden for vedvarende energi.

Pensiondanmarks balance udgør i niveauet 230 mia. kr.

Pensiondanmark overtager 26.000 kvm i Virum som led i handel til 615 mio. kr.

NCC sælger to projekter i Skejby til Pensiondanmark

Pensionskasser vil smide 120 mia. kr. ekstra i alternative investeringer

Pensiondanmark-chef jagter investeringer i infrastruktur 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Der er ikke nødvendigvis langt fra milliardsucces til ditto fiasko i et ejendomslandskab, som de fleste aktører kan blive enige om, er ramt af store udfordringer. Det er blot nogle af de ting, vi ser nærmere på i vores faste overflyvning over ugens største begivenheder i branchen.

Fond misser millionsalg og udlejer til tidligere formand

FINGRENE I FONDSMIDLER: Helt usædvanligt valgte erhvervsdrivende fond hverken at sælge eller modernisere en bolig på Frederiksberg i forbindelse med et lejerskifte. I stedet udlejede man sidste år lejligheden til fondens tidligere formand, der nu vil have fonden til at finansiere forbedringer, han selv har lavet. LLO undrer sig.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier