EjendomsWatch

Pensiondanmark lander 2017-afkast på 16,6 mia. kr.

Pensionsselskabet kunne i 2017 notere positive afkast på sine investeringer, hvor ejendomme var med til at trække det samlede beløb op.

Foto: Ritzau Scanpix/Mik Eskestad

Pensiondanmark, der er pensionsselskab for over 700.000 lønmodtagere, opnåede et samlet investeringsafkast på 16,6 mia. kr. i 2017, heraf bidrog ejendomme med 1,3 mia. kr., oplyser selskabet.

"Med et afkast på 13,0 pct. er det de børsnoterede aktier, som har leveret årets højeste afkast. Investeringerne i unoterede aktier, ejendomme og infrastruktur gav afkast på henholdsvis 10,0 pct., 9,5 pct. og 12,8 pct. og var dermed med til at trække det samlede afkast op," siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark, i meddelelsen.

Årets infrastrukturafkast på næsten 13 pct. kan ifølge Möger tilskrives fondsforvalteren Copenhagen Infrastructure Partners, som varetager hovedparten af Pensiondanmarks investeringer inden for vedvarende energi.

Pensiondanmarks balance udgør i niveauet 230 mia. kr.

Pensiondanmark overtager 26.000 kvm i Virum som led i handel til 615 mio. kr.

NCC sælger to projekter i Skejby til Pensiondanmark

Pensionskasser vil smide 120 mia. kr. ekstra i alternative investeringer

Pensiondanmark-chef jagter investeringer i infrastruktur 

Mere fra EjendomsWatch

Poul Erik Bech spår 20 pct. nedgang i salget af privatboliger næste år

Stigende grundskatter kan udløse "en deroute, der vil noget" i priserne, lyder det fra mæglerveteranen Poul Erik Bech i anledning af ny undersøgelse blandt investorer og lejere. Den viser, at 2022 vil byde på et markant fald i aktiviteten på privatboligmarkedet. Og en dark horse lurer i horisonten.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier