EjendomsWatch

Pensiondanmark overtager 26.000 kvm i Virum som led i handel til 615 mio. kr.

SEB Pension sælger den sidste del af Teknikerbyen, efter at første del blev overtaget af Sampension i december.

Foto: PR

SEB Pension har solgt Teknikerbyen i Virum på i alt 47.000 kvm til en samlet pris af 615 mio. kr., oplyser SEB Pension, der er ved at blive overtaget af Danica.

De første 23.000 kvm blev solgt i december til Sampension og Kristensen Properties, og nu følger så de sidste 26.000 kvm, som Pensiondanmark overtager, fremgår det.

Pensionskasse køber halvdelen af kontorkompleks i Virum

"Ejendommen passer ikke ind i SEB Pensions fremadrettede strategi. Derfor besluttede vi at undersøge, om et salg kunne indbringe os en attraktiv pris. Det har heldigvis været tilfældet, for det kommer vores pensionskunder til gavn," udtaler Solveig Rannje, direktør i SEB Ejendomme, i meddelelsen.

Pensiondanmark overtager således 1. februar de 26.000 kvm, hvor energiselskabet Ørsted har hjemme, mens Sampension og Kristensen Properties napper de resterende 23.000 kvm med lejerne Marchmercher og Niras.

"Vi overtager en attraktiv erhvervsejendom med moderne faciliteter og en god beliggenhed. Med Ørsted som solid lejer på en lang lejekontrakt forventer vi, at investeringen vil give vores medlemmer gode afkast mange år frem," siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark, i meddelelsen.

Sadolin & Albæk har formidlet salget, og advokatfirmaet Accura har medvirket som juridisk rådgiver for SEB Pension, fremgår det.

Danica køber SEB Pension for 6,5 mia. kr.

SEB Pension har fået nye lejere i nedlagt rådhus

SEB Pension investerer i ungdomsboliger i Aarhus

Forsiden lige nu

ATP Ejendomme opruster til at håndtere rekordstor portefølje

Pensionsfonden har tilpasset sin danske ejendomsstrategi til markedet og kigger især på ét område på en ny måde til at udnytte sine kompetencer. Det fortæller ATP Ejendommes topchef og den nyansatte vicedirektør Martin Vang Hansen i et dobbeltinterview med EjendomsWatch. Fonden runder snart en milepæl.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

EjendomsWatch bringer her en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, der blandt andet bød på et milliardsalg af Freja Ejendommes portefølje af city-ejendomme.

Enegang eller ægteskab deler den almene boligsektor

Fra nytår overlader den københavnske boligforening 3B sin administration til KAB. Hos både AAB og Boligkontoret Danmark (BDK) er man dog spændt på, om det vil sænke omkostningerne at indgå i KAB-familien. Mens flere aktører i den almene boligsektor går efter størrelse, vælger BDK en helt anden vej, siger den adm. direktør til EjendomsWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier