EjendomsWatch

Pensiondanmark overtager 26.000 kvm i Virum som led i handel til 615 mio. kr.

SEB Pension sælger den sidste del af Teknikerbyen, efter at første del blev overtaget af Sampension i december.

Foto: PR

SEB Pension har solgt Teknikerbyen i Virum på i alt 47.000 kvm til en samlet pris af 615 mio. kr., oplyser SEB Pension, der er ved at blive overtaget af Danica.

De første 23.000 kvm blev solgt i december til Sampension og Kristensen Properties, og nu følger så de sidste 26.000 kvm, som Pensiondanmark overtager, fremgår det.

Pensionskasse køber halvdelen af kontorkompleks i Virum

"Ejendommen passer ikke ind i SEB Pensions fremadrettede strategi. Derfor besluttede vi at undersøge, om et salg kunne indbringe os en attraktiv pris. Det har heldigvis været tilfældet, for det kommer vores pensionskunder til gavn," udtaler Solveig Rannje, direktør i SEB Ejendomme, i meddelelsen.

Pensiondanmark overtager således 1. februar de 26.000 kvm, hvor energiselskabet Ørsted har hjemme, mens Sampension og Kristensen Properties napper de resterende 23.000 kvm med lejerne Marchmercher og Niras.

"Vi overtager en attraktiv erhvervsejendom med moderne faciliteter og en god beliggenhed. Med Ørsted som solid lejer på en lang lejekontrakt forventer vi, at investeringen vil give vores medlemmer gode afkast mange år frem," siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark, i meddelelsen.

Sadolin & Albæk har formidlet salget, og advokatfirmaet Accura har medvirket som juridisk rådgiver for SEB Pension, fremgår det.

Danica køber SEB Pension for 6,5 mia. kr.

SEB Pension har fået nye lejere i nedlagt rådhus

SEB Pension investerer i ungdomsboliger i Aarhus

Forsiden lige nu

Projektudbyder runder 160 mio. kr. i handler med Jem & Fix-ejendomme

Gennem 13 selskaber har den aarhusianske projektudbyder Blue Capital solgt ejendomme til Jem & Fix-kæden for 160 mio. kr. Selskabet køber aldrig projekter for egen regning, og den adm. direktør siger i et interview til EjendomsWatch, at netop den forretningsmodel forklarer en stor del af selskabets fremgang.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de vigtigste historier i den forløbne uge, hvor endnu en milliardhandel blev en realitet, da Dades solgte Codanhuset i København, finske Capman købte Grundtvigs Hus, TK-direktør Frede Clausens afgang fik en dato og hotelkæden Radisson i et interview med EjendomsWatch fortalte om sine danske ambitioner.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier