Pensionskasser vil smide 120 mia. kr. ekstra i alternative investeringer

På grund af det lave renteniveau vil pensionsselskaberne tilsammen satse yderligere 120 mia. kr. på alternative investeringer på fem år, eksempelvis inden for infrastruktur, skriver Børsen.
Jesper Langmack, investeringsdirektør i Danica Pension. | Foto: PR
Jesper Langmack, investeringsdirektør i Danica Pension. | Foto: PR
AF JULIE SØLTOFT, FINANSWATCH

Børsen har foretaget en rundspørge blandt ti af de største pensionsselskaber i Danmark. De har tilsammen ca. 275 mia. kr. placeret i såkaldte alternative investeringer, det kan være vindmøller, kapitalfonde og direkte lån til virksomheder, mod 137 mia. kr. i 2012. De udspurgte selskaber forventer, at de vil placere yderligere 120 mia. kr. i alternative investeringer frem mod 2022.

Jesper Langmack, investeringsdirektør hos Danica Pension, fortæller avisen, at selskabet over de næste fem år vil kaste 27 mia. kr. ekstra i alternative investeringer.

"Det er svært at få et afkast på obligationer, fordi renten er så lav, og vi forventer et væsentligt lavere afkast på aktiemarkedet, så derfor kigger vi mod alternative investeringer, fordi der er mulighed for et større risikojusteret afkast," siger han til Børsen.

Hos Finanstilsynet frygter man, at selskaberne ikke har kompetencerne i orden, fortæller kontorchef Per Plougmand Bærtelsen til Børsen. Tilsynet har derfor nedsat en arbejdsgruppe kun med fokus på alternative investeringer.

ATP-direktør: "Vi har masser af plads til mere infrastruktur" 

Pensiondanmark-chef jagter investeringer i infrastruktur

PFA-chef: Vi går forsigtigt til værks med alternative investeringer

(Denne artikel er leveret af FinansWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også