EjendomsWatch

Pensionskasser vil smide 120 mia. kr. ekstra i alternative investeringer

På grund af det lave renteniveau vil pensionsselskaberne tilsammen satse yderligere 120 mia. kr. på alternative investeringer på fem år, eksempelvis inden for infrastruktur, skriver Børsen.

Jesper Langmack, investeringsdirektør i Danica Pension.

Børsen har foretaget en rundspørge blandt ti af de største pensionsselskaber i Danmark. De har tilsammen ca. 275 mia. kr. placeret i såkaldte alternative investeringer, det kan være vindmøller, kapitalfonde og direkte lån til virksomheder, mod 137 mia. kr. i 2012. De udspurgte selskaber forventer, at de vil placere yderligere 120 mia. kr. i alternative investeringer frem mod 2022.

Jesper Langmack, investeringsdirektør hos Danica Pension, fortæller avisen, at selskabet over de næste fem år vil kaste 27 mia. kr. ekstra i alternative investeringer.

"Det er svært at få et afkast på obligationer, fordi renten er så lav, og vi forventer et væsentligt lavere afkast på aktiemarkedet, så derfor kigger vi mod alternative investeringer, fordi der er mulighed for et større risikojusteret afkast," siger han til Børsen.

Hos Finanstilsynet frygter man, at selskaberne ikke har kompetencerne i orden, fortæller kontorchef Per Plougmand Bærtelsen til Børsen. Tilsynet har derfor nedsat en arbejdsgruppe kun med fokus på alternative investeringer.

ATP-direktør: "Vi har masser af plads til mere infrastruktur"

Pensiondanmark-chef jagter investeringer i infrastruktur

PFA-chef: Vi går forsigtigt til værks med alternative investeringer

(Denne artikel er leveret af FinansWatch — et søstermedie til EjendomsWatch.)

Forsiden lige nu

KPMG-topchef køber investeringsejendom til rekordpris og gør lejere nervøse

Den øverste chef i revisionsselskabet KPMG i Danmark er ved siden af sit job også ejendomsinvestor. Med en ny tocifret millioninvestering i en nødlidende ejendom i København frygter lejerne at blive kastebold mellem kortsigtede spekulanter. KPMG-direktør lover dog over for EjendomsWatch at overholde gældende lovgivning.

Et flertal af danskere går ind for blandede byområder

Hverken høje eller lave indkomstgrupper skal klumpe sig sammen, lyder det fra statsministeren – og også fra en overvægt af danskere, viser en rundspørge. Resultatet glæder den almene boligsektor, der har gode erfaringer med blandet byggeri, og som også flere og flere private udviklere går i partnerskab med.

Gangsted-Rasmussen henter ny ejendomspartner

Familievirksomheden Gangsted-Rasmussen har hentet en ny ejendomspartner hos konkurrent. Rekrutteringen kommer efter, at Christian Gangsted-Rasmussen sidste år valgte at sige farvel til en række tidligere partnere og videreføre virksomheden i nye rammer.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier