EjendomsWatch

Tidligere industriområde bliver til bykvarter i Aarhus

Katrinebjerg gør klar til to højhuse i op til 18 etager, 1000 boliger og en journalisthøjskole.

Her et kig på området omkranset af Helsingforsgade til venstre og Katrinebjergvej til højre og med det nye strøg i midten. Den nye journalisthøjskole er bygningen til venstre for det andet højhus på tegningen. | Foto: Forskningsfondens Ejendomsselskab/PR-illustration

Et 70.000 kvm stort område på Katrinebjergvej i det nordlige Aarhus skal omdannes fra industriområde til bolig- og uddannelsesområde. Første byggeri i området bliver den nye journalisthøjskole, som skal stå klar i slutningen af 2019.

Det skriver JP Aarhus.

Derudover indeholder lokalplanen 1000 boliger til både studerende og familier, to nye højhuse samt et gennemgående strøg for cyklister og gående. Forskningsfondens Ejendomsselskab, der er et datterselskab af Aarhus Universitets Forskningsfond, udvikler området sammen med de øvrige grundejere ATP, pålægsproducenten Defco, Menighedsfakultetet, Nrgi og Aarhus Kommune.

"Projektet udspringer af masterplanen for Katrinebjerg, som går ud på at omdanne området fra blandet industri til en ny bydel med både erhverv, universitet, øvrig uddannelse og boliger. En af idéerne i Katrinebjerg er at føre et strøg op midt imellem Katrinebjergvej og Helsingforsgade, hvor vi skaber et indre strøg for gående og cykler, og dette er den første lokalplan, som gennemfører den idé," siger Jørgen Lang, direktør for Forskningsfondens Ejendomsselskab, til JP Aarhus.

Planen giver plads til at bygge op mod 150.000 etagemeter fordelt i syv karréer på tre-seks etager. Ifølge lokalplanen bliver de to højhuse opført i maksimalt 18 etager.

Bydel nær Aarhus Universitet satser bredt

Arkitekter vinder milliardprojekt i Aarhus ved at vælge enkelthed 

Rådgivere på plads til 131 nye almene boliger i Aarhus

Arkitema og JFS vinder skolebyggeri i Aarhus

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier