ATP køber sig ind i Danicas milliardprojekt Postgrunden

Et kommende kontorbygning på 66.000 kvm til en værdi af 3 mia. kr. bliver ejet i fællesskab af Danica og ATP.
Foto: PR-illustration
Foto: PR-illustration

ATP Ejendomme og Danica Pension har indgået en aftale om fælles ejerskab af en kommende kontorbygning på Postgrunden i København, meddeler ATP Ejendomme.

Aftalen, der bl.a. er betinget af forventet lokalplansgodkendelse, betyder, at ATP Ejendomme og Danica Pension kommer til at eje 50 procent hver af ejendommen.

Den forventes at indeholde 66.000 kvadratmeter erhvervslejemål og ejendommens samlede værdi forventes at udgøre omkring 3,0 mia. kr., skriver ATP.

Postgrunden blev i 2015 erhvervet af Danica Pension. Over de kommende år er det planen på grundarealet at udvikle et nyt og attraktivt bykvarter i det centrale København med plads til boliger, kontorarbejdspladser, café- og butiksliv.

"Vi er meget tilfredse med, at blive en del af et spændende projekt. Det er en investering, som passer fint ind i vores strategi om lange og stabile cash flows, som dermed sikrer ATP’s medlemmer et stabilt afkast," siger Michael Nielsen, direktør i ATP Ejendomme, i meddelelsen.

Også Danica er tilfreds:

"For Danica Pension har det været afgørende, at vi med ATP får en langsigtet investor med stor ekspertise inden for ejendomsmarkedet. Vi vil nu sammen arbejde videre med planerne for bygningen, så vi sikrer, at det bliver et attraktivt erhvervslejemål, og vi samtidig skaber et optimalt samspil med den øvrige del af Postgrunden," siger Anders Svennesen, investeringsdirektør i Danica Pension, i meddelelsen.

ATP-direktør vil ikke udelukke flere fælles investeringer med Danica

Danica skærer ned på prestigeprojekt 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også