EjendomsWatch

ATP køber sig ind i Danicas milliardprojekt Postgrunden

Et kommende kontorbygning på 66.000 kvm til en værdi af 3 mia. kr. bliver ejet i fællesskab af Danica og ATP.

Foto: PR-illustration

ATP Ejendomme og Danica Pension har indgået en aftale om fælles ejerskab af en kommende kontorbygning på Postgrunden i København, meddeler ATP Ejendomme.

Aftalen, der bl.a. er betinget af forventet lokalplansgodkendelse, betyder, at ATP Ejendomme og Danica Pension kommer til at eje 50 procent hver af ejendommen.

Den forventes at indeholde 66.000 kvadratmeter erhvervslejemål og ejendommens samlede værdi forventes at udgøre omkring 3,0 mia. kr., skriver ATP.

Postgrunden blev i 2015 erhvervet af Danica Pension. Over de kommende år er det planen på grundarealet at udvikle et nyt og attraktivt bykvarter i det centrale København med plads til boliger, kontorarbejdspladser, café- og butiksliv.

"Vi er meget tilfredse med, at blive en del af et spændende projekt. Det er en investering, som passer fint ind i vores strategi om lange og stabile cash flows, som dermed sikrer ATP’s medlemmer et stabilt afkast," siger Michael Nielsen, direktør i ATP Ejendomme, i meddelelsen.

Også Danica er tilfreds:

"For Danica Pension har det været afgørende, at vi med ATP får en langsigtet investor med stor ekspertise inden for ejendomsmarkedet. Vi vil nu sammen arbejde videre med planerne for bygningen, så vi sikrer, at det bliver et attraktivt erhvervslejemål, og vi samtidig skaber et optimalt samspil med den øvrige del af Postgrunden," siger Anders Svennesen, investeringsdirektør i Danica Pension, i meddelelsen.

ATP-direktør vil ikke udelukke flere fælles investeringer med Danica

Danica skærer ned på prestigeprojekt 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier