EjendomsWatch

Samarbejde om 49 nye boliger fuldender hullet karré i Aalborg

Privat og offentligt samarbejde om nybyggeri skal lukke et hul i boligkarré i historisk bydel. Samtidig gennemføres gennemgribende renovering i ejendomme, der har fællestoilet på bagtrappen.

På denne parkeringsplads skal der bygges i alt 49 boliger, hvor almene Himmerland Boligforening står for to-tredjedele, mens de resterende 13 boliger privatfinansieres af fond. | Foto: Google Maps

Himmerland Boligforening skal sammen med Ejendomsmæglernes Fond opføre et nyt boligprojekt, Teatergården, i Aalborg på en grund, der har stået tom i "mange år," skriver det almene selskab i en pressemeddelelse.

På hjørnet af Sankelmarksgade og Bleggårdsgangen skal der foretages en "meget omfattende" renovering af ni boliger, som blandt andet har fælles toilet på bagtrappen. Derudover skal der opføres 36 almene boliger fra Himmerland Boligforening, mens Ejendomsmæglernes Fond bygger 13 privatfinansierede boliger. I samme ombæring skal der bygges en parkeringskælder med plads til 28 biler.

Aalborg viser vejen til at få en blandet by til at fungere 

Det fremgår, at der i området nær Budolfi Plads kan findes spor tilbage fra middelalderens bykerne, og det derfor er et historisk område.

Ole Nielsen, boligforeningens direktør, lægger vægt på, at man skal styrke det lokale byliv og skabe sammenhæng med boligerne.

"Et middel til at opnå dette er at indpasse nye boliger og erhvervsfunktioner, ligesom de blandede boligtyper vil medvirke til at understøtte en større befolkningsmæssig mangfoldighed i kvarteret," siger han i pressemeddelelsen.

Tidligere murermester køber nordjyske rækkehuse for trecifret millionbeløb

Pensam vil bygge 427 boliger i Aalborg — pensionskassernes nye favorit 

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Salget af erhvervsejendom i Gentofte er blandt de største på dagens liste med 20 handler. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier