EjendomsWatch

Bjarke Ingels får grønt lys til kirkebyggeri

Sognegård delvist under jorden nær Aalborg er kommet et skridt nærmere en realisering, efter den nødvendige lokalplan er godkendt.

Foto: PR-visualisering: Big

En sognegård, der graver sig ned i landskabet og ikke spærrer for udsynet til Sdr. Tranders Kirke ved Aalborg er kommet tættere på at blive til virkelighed.

Aalborg Kommune har netop godkendt lokalplanen for området, der tager udgangspunkt i et forslag fra tegnestuen Big med Bjarke Ingels som frontfigur.

Da området omkring kirken rummer restriktioner i forhold til højden af byggeri, åbner lokalplanen for byggeri af højst 8,5 meter.

"Lokalplanen fastlægger, at sognegården materiale- og farvemæssigt skal fremtræde som en arkitektonisk helhed med hvide/lyse overflader i beton eller puds samt transparente glasfacader. Dele af "taget" vil endvidere fremtræde som grønt tag, der 'smelter' sammen med det omgivende terræn," hedder det i lokalplanen.

Projektet har ifølge Nordjyske et budget på 18-19 mio. kr., hvoraf seks-syv mio. kr. skal findes fra ekstern side. Aalborg Østre Provsti er indstillet på at bidrage med 12 mio. kr., fremgår det.

Bjarke Ingels takker nej til at bygge mur for præsident Trump

Bjarke Ingels tjener millioner på sine internationale prestigebyggerier

Prestigeprojekt har to store udfordringer: Politik og penge 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier