EjendomsWatch

Boligselskaber udsender færre rykkere efter nyt kontanthjælpsloft

Landets boligselskaber sendte ikke flere rykkere til deres lejere trods indførelsen af det omstridte kontanthjælpsloft. Faktisk faldt antallet af rykkere i januar i forhold til samme periode sidste år.

Foto: Ritzau Scanpix/Peter Hove Olesen

Selvom op mod 48.000 kontanthjælpsmodtageres indtægt siden oktober er blevet skåret ned, har det ikke udløst en lavine af rykkere hos boligforeningerne. Faktisk er der efter det nye og strammere kontanthjælpsloft udsendt færre rykkere, end før loftet blev indført. Det skriver DR.

Boligafdelinger frygter nyt kontanthjælpsloft

DR har fået data fra 17 boligselskaber. De viser, at der samlet blev udsendt 6617 restancer, rykkere, i januar 2017. Det er otte procent færre end i januar 2016.

Hos Boligselskabernes Landsforening, der varetager cirka 530 boligorganisationers interesser, er det ikke en udvikling, man havde set komme. Interesseorganisationen har eksempelvis været ude at fortælle, at op mod 14.000 familier ville få svært ved at klare huslejen under det nye loft.

Boligselskaber frygter masseudsættelse af lejere

"Uomtvisteligt er folk jo blevet ramt af kontanthjælpsloftet, men jeg tror, at der er flere grunde til, at antallet af restancer alligevel er faldet," siger BL-formand og adm. direktør i Lejerbo Palle Adamsen til DR.

Han forklarer også, at nogle kontanthjælpsmodtagere måske har fundet en billigere bolig. At flere boligselskaber har hjulpet med økonomien, og at kommunen har ydet hjælp til dem, hvis overførselsindkomster blev ramt.

Det nye kontanthjælpsloft tager udgangspunkt i alder, antal børn og hvorvidt forsøgeren er enlig. I en informationspjece forklarer Beskæftigelsesministeriet det nye loft med udgangspunkt i en 30-årig med to børn.

I eksemplet ville indtægten før være en kontanthjælp på 14.575 kr., ekstra støtte på 445 kr. og en boligstøtte på 3515 kr. Det giver en samlet indtægt på 18.535 kr. før skat om måneden.

Under det nye system sættes loftet til 15.554 kr. om måneden. Det betyder, at der i eksemplet bliver givet fuld kontanthjælp, men boligstøtten skæres til 979 kr. og den særlige støtte frafalder. Det giver 2981 kr. mindre om måneden, end før loftet blev indført.

Forsiden lige nu

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Nedenfor bringes en oversigt over de væsentligste historier i den forløbne uge, hvor pensionsmidler tilflød både Horsens og Helsingør, en diskret fond solgte fra i København, MT Højgaard tabte penge, mens NCC købte op og hvor makkerparret bag Gefion Group uddybede deres forretningsmodel i et i interview med EjendomsWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier