EjendomsWatch

Boligselskaber frygter masseudsættelse af lejere

Kontanthjælpsloftet får de almennyttige boligselskaber til at advare mod, at lejere kan ende på gaden. Selv om det langt fra er gået op for dem alle.

Foto: Google Street View

Det nye loft over kontanthjælpen får de almennyttige boligselskaber til at frygte, at de må sætte lejere, der ikke længere kan betale huslejen, på gaden.

Økonomisk trængte lejere kan i særlige tilfælde få henstand med huslejebetalingen, men ikke hvis de får et permanent økonomisk problem, lyder det samstemmende fra KAB i København, Baldersbo i Ballerup og Boligselskabet Sjælland i Roskilde.

"Den værst tænkelige situation er, at vi kommer til at se familier med børn på gaden, og det er jo næsten ikke til at bære," siger direktør i Baldersbo, Søren B. Christiansen, til P4 København.

Direktør i KAB, Jens Elmelund, opfordrer de af deres lejere, der modtager kontanthjælp, til at få undersøgt, om de mister boligstøtte. Han undrer sig over de forsvindende få reaktioner, selskabet har fået:

"Det fortæller mig, at der måske er en del kontanthjælpsmodtagere, som det måske ikke helt er gået op for endnu, hvilken situation, de sidder i," siger Jens Elmelund til P4 København.

Kontanthjælpsmodtager Rikke Valsø fra Herlev ved allerede nu, at hun bliver sat ud af sin lejlighed pr. 1. december, efter at hun med kontanthjælpsloftet bliver beskåret med 4000 kroner om måneden i boligstøtte.

"Min søn kommer til at være hos sin far permanent, og jeg må prøve at bo hos venner og leve på en sofa," siger Rikke Valsø.

Ifølge boligselskabernes egne tal mister 61 lejere mindst 1000 kr. i boligstøtte per måned i Baldersbo. Over 90 pct. af dem er kvinder. I Boligselskabet Sjælland mister 319 lejere 1000 kr. eller mere hver måned. Det er 50 pct. flere end ventet. KAB får normalt udbetalt ca. 13 mio. kr. om måneden i boligstøtte af Udbetaling Danmark på vegne af deres lejere. Efter kontanthjælpsreformen er det beløb faldet til 11 mio. kr.

(Denne artikel er formidlet af Ritzaus Bureau på vegne af DR København.)

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier