EjendomsWatch

Hotelkæde og kapitalfond bejler til KAB's historiske domicil

Den almene boligadministrator KAB går med flytteplaner, og det får flere investorer til at melde sig på banen for at få fingre i Grundtvigs Hus i København, hvor KAB har hjemme.

Foto: PR

Den almene boligadminstrator KAB har planer om at opføre et nyt domicil, og derfor er selskabets kontorhuse i Vester Voldgade og Studiestræde i København nu sat til salg. Og flere investorer har allerede meldt om interesse, oplyser KAB.

"Interessen har været stor, og de mange henvendelser er nu kogt ned til 10 mulige købere, som i øvrigt har meget forskellige profiler, heriblandt en udenlandsk hotelkæde, en dansk kapitalfond og en pensionskasse," siger viceadm. direktør Flemming Strøm til KAB's nyhedsbrev.

Det fremgår videre, at der de seneste måneder har været flere investorer forbi for at besigtige mulighederne i de to huse, som Grundtvigs Hus består af. Og fremtiden kan enten byde på eksklusiv hoteldrift i ejendommene eller kontorerhverv i kombination med boliger.

Flemming Strøm peger dog på, at husene kan være en udfordring for investorerne.

"Det her er ikke en dusinvare. De synes, at Grundtvigs Hus er helt fantastisk, men de har også svært ved at gennemskue praktikken. Ingen tvivl om, at der skal investeres en god portion yderligere, hvis huset for eksempel skal omdannes til moderne hotel," siger han til nyhedsbrevet.

Huset ligger centralt placeret i København kun få skridt fra Rådhuspladsen, hvor der planmæssigt vil være et metrostop inden for et par år.

Forventningen fra KAB's side er, at interesserede købere indenfor den nærmeste fremtid indikerer et bud. Blandt disse vil KAB udvælge en eller flere, som man går i forhandling med. Uanset, hvem der ender med at købe, skal KAB blive boende til leje i minimum to år, mens boligorganisationens nye domicil bliver bygget.

Hvor i København, KAB får hjemme fremover, er dog ikke på plads endnu.

Den samlede offentlige vurdering for de to KAB-matrikler var i 2015 på lidt over 100 mio. kr.

Mere fra EjendomsWatch

Mandagens konkurser fra Statstidende

Firmaer inden for ejendomsservice, byggeri og detailhandel er blandt de i alt 65 konkurser og to forslag til rekonstruktion, som optræder på dagens liste. Endelig er tidligere ejendomshandler Hanne Nørrisgaard ikke længere under rekonstruktion. Listen leveres af Statstidende.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier