KAB oplever stor interesse for nyt værktøj til effektiviseringer

Med sit analyseværktøj "360 grader" får flere og flere boligafdelinger hjælp til at imødekomme målet om en samlet besparelse på 1,5 mia. kr. i den almene boligsektor.
"Pas på huslejen," hedder indsatsen fra KAB, der skal hjælpe boligafdelinger med at indfri det samlede sparekrav på 1,5 mia. kr. frem mod 2020. | Foto: Colourbox
"Pas på huslejen," hedder indsatsen fra KAB, der skal hjælpe boligafdelinger med at indfri det samlede sparekrav på 1,5 mia. kr. frem mod 2020. | Foto: Colourbox

Næsten 200 boligafdelinger under boligadministratoren KAB har takket ja til at få deres afdeling kørt igennem KAB's analyseværktøj, 360 grader, meddeler KAB.

Værktøjet skal hjælpe de almene boligafdelinger med at indfri det udmeldte sparekrav fra regeringen, BL og KL om at effektivisere for samlet set 1,5 mia. kr. frem mod 2020.

Med analyseværktøjet kan boligafdelingerne få en 360 graders gennemgang af alt lige fra samarbejde og samdrift boligafdelingerne imellem til affaldshåndtering.

"Vi kalder vores indsats for ’Pas på huslejen,’ og det er der stor opbakning om i boligorganisationerne. 360 grader-analysen giver boligorganisationer og -afdelinger indsigt i alle driftsforhold og udgør et optimalt beslutningsgrundlag, når effektiviseringer er på dagsordenen. Og det er de," siger Lone Skriver, kundesupportchef i KAB, i meddelelsen.

Det tager en uge at lave analysen, og foreløbigt har 194 boligafdelinger i KAB-regi bestilt en analyse, fremgår det.

Analysen lever ifølge KAB op til alle specifikationer i lovgivningen, for eksempel krav om benchmark af huslejeniveau og driftsudgifter samt fokus på indkøb og henlæggelser.

Penge at spare

Indtil videre viser resultaterne af de første 360 grader-analyser, at der er potentiale for at spare på huslejen. Andre tendenser, der har afsløret sig, er ifølge KAB blandt andet samarbejde og samdrift mellem boligafdelingerne, sortering og system til affaldshåndtering og planlægning af grønne områder samt disponering af maskiner.

Af det nye effektiviseringskrav fremgår det, at boligorganisationerne selv har ansvar for at sætte mål og igangsætte initiativer for at sikre en effektiv drift af boligafdelingerne.

Formand for Boligselskabet AKB, Bjørn Petersen, mener dog ikke, at det giver anledning til at ændre fremgangsmåden i selskabet.

"Vi har en lang tradition for at sætte beboerdemokratiet højt og inddrage boligafdelinger, beboere og medarbejdere i beslutningerne. Jeg oplever, at der er en utrolig stor opbakning til projektet om at passe på huslejen, og der er mange gode ideer lokalt, som vi skal gøre brug af. Men selvfølgelig vil vi leve op til vores ansvar som boligorganisation – det skal vi jo," siger han i meddelelsen.

AKB's sparemål lyder på 23,5 mio. kr. ud af det samlede branchemål på 1,5 mia. kr.

KAB vil gøre den almene boligsektor mindre ineffektiv

Lean-tankegang skal effektivisere den almene boligsektor

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også