KAB-direktør frygter, at hovedstaden knækker midt over

Høje priser på byggegrunde i og omkring København presser den almene boligadministrator KAB. Direktøren frygter, at regionen knækker over, men har samtidig et bud på, hvordan udfordringen løses. 
Foto: PR / KAB
Foto: PR / KAB

Efterspørgslen på byggegrunde i hovedstadsområdet får priserne til at stige til himmels, og det er noget, der kan mærkes hos den almene boligadministrator KAB.

Hos KAB mærker man en rekordstor efterspørgsel efter billige boliger i området, men den største hindring i at opfylde ønskerne er de dyre grunde, særligt i København, men også i andre kommuner. Det siger KAB's adm. direktør Jens Elmelund til KAB's nyhedsbrev.

”Det betyder, at private udviklere løber med næsten det hele i øjeblikket til nogle priser, hvor vi slet ikke kan være med. Vi risikerer at skabe en by og en region, som knækker over. De rige bor i den ene del og de fattige i en anden. Langt fra den blandede by, som ellers er en bred politisk præference,” siger Jens Elmelund.

Løsningen på udfordringen med de høje priser ligger ifølge direktøren blandt andet i et større fokus på partnerskaber.

”Vi er ganske godt i gang, bl.a. bygger vi ungdomsboliger ved DR-byen i samarbejde med Calum A/S (en privat ejendomsudvikler, red.). Vi håber, at vi ved udgangen af 2017 er lykkedes med at indgå endnu flere partnerskaber med private ejendomsudviklere og pensionsselskaber,” siger han.

KAB oplever stor interesse for nyt værktøj til effektiviseringer

"Både rige og fattige har godt af at bo tæt på hinanden"

AAB-direktør: Ny planlov vil ændre København i årtier frem

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også