Almen boligorganisation ombygger jernstøberi til boliger

Et tidligere jernstøberi på Fyn skal laves om til 46 lejligheder. Fyns Almennyttige Boligselskab står bag.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB) står for opførelsen af 46 lejligheder i et forhenværende jernstøberi i Ringe på Midtfyn. De kommende lejligheder kommer til at udgøre boligkomplekset med navnet Støberiet, skriver Fyens Stiftstidende.

"Tagene bliver bygget i forskellige niveauer, så det bliver som en trappeform, hvor der oven på bliver seks tagterrasser og solceller på resten," siger Jacob Eriksen, byggeleder hos Hans Jørgensen og Søn Entreprenører, til avisen.

Bent Bøllingtoft, der er direktør hos FAB, forventer at have prøveboliger færdige tre måneder inden, at byggeriet i sin helhed er færdigt, så interesserede kan komme og se, hvordan det ser ud, skriver avisen videre.

Lejlighederne bliver på mellem 78 og 118 kvm, og byggeriet af boligerne bliver holdt i stil med det gamle jernstøberis bygninger, og derfor er murstenene både gule, røde, grå og sorte. Også Ringes gamle gasværk skal i brug og omdannes til et fælleshus med overnatningspladser og fællesrum, skriver avisen videre. Boligkomplekset forventes klar i april 2018, fremgår det.

Civica trodser traditionel tankegang i jagten på fynsk boligvækst

600 boliger i Odense-bydel totalrenoveres

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også