Boligselskab og rådgiverkvartet skal opføre københavnske plejehjem

To nye plejehjem i hovedstaden med plads til 250 borgere ”vil afspejle både beboernes og plejepersonalets kulturelle mangfoldighed,” lyder det fra FSB, der står bag vinderforslaget.
Træ vil "så vidt muligt blive et gennemgående byggemateriale," lyder det fra boligselskabet FSB om de kommende plejehjem i det nordvestlige København. | Foto: PR-visualisering
Træ vil "så vidt muligt blive et gennemgående byggemateriale," lyder det fra boligselskabet FSB om de kommende plejehjem i det nordvestlige København. | Foto: PR-visualisering

FSB skal stå for opførelsen af to plejehjemsbygninger med et samlet areal på 21.000 kvm og plads til 250 beboere i Husum – nærmere bestemt i i Bystævneparken i den sydlige del af københavnerbydelen.

Det står klart efter en afsluttet udbudsproces hos Københavns Kommune, skriver det almene boligselskab i en pressemeddelelse.

Ud over FSB står Aart-ejede Mangor & Nagel, Sted By- og Landskabsarkitekter, Moe og Arch Wiberg bag vinderforslaget, som ifølge sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) ”viser stor forståelse for både plejehjemsbeboernes særlige behov og personalets arbejdsmiljø.”

”Med opførelsen af de to nye plejehjem er vi også med til at sikre, at Bystævneparken bliver ved med at kunne tilbyde moderne og tidssvarende plejeboliger til de mange ældre københavnere, der bor i området og gerne vil kunne blive der,” siger Sisse Marie Welling i meddelelsen.

Ifølge byggechef hos FSB Lone Zeeberg Nielsen har man ”lagt vægt på smukke og trygge gårdrum med sansehaver samt et lyst og venligt indemiljø, der med farvetemaer og kunstneriske billedtemaer vil afspejle både beboernes og plejepersonalets kulturelle mangfoldighed.”

Det er planen, at de kommende plejehjem, hvoraf det ene målrettes ældre borgere med demens, skal stå færdig i 2027.

Det er desuden ambitionen at opnå bæredygtighedscertificeringen DNGB Guld med genbrug af materialer fra nuværende bygninger i området.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også