Carlsberg Byen sætter "sidste punktum" med opførelse af alment byfællesskab

Den sidste tredjedel af i alt 600 almene boliger i københavnske Carlsberg Byen bliver realiseret i samarbejde med boligselskabet FSB. Hjørneejendommens 200 boliger suppleres af en række faciliteter, der skal sikre, at ”forskellige generationer kan berige hinanden,” lyder det.
Ideen med byfællesskabet er ifølge FSB "at udvikle et både socialt og langtidsholdbart hus for de næste mange generationer." | Foto: Werk Arkitekter
Ideen med byfællesskabet er ifølge FSB "at udvikle et både socialt og langtidsholdbart hus for de næste mange generationer." | Foto: Werk Arkitekter

200 almene boliger fordelt over 12.750 kvm er omdrejningspunktet i en hensigtserklæring, som ejerne af Carlsberg Byen i København har indgået med det almene boligselskab FSB. Det skriver sidstnævnte i en pressemeddelelse.

Den fire-seks etager høje ejendom, der forventes at blive opført fra første kvartal 2025 og to år frem, skal rumme ca. 110 ungdomsboliger og omkring 90 familie- og seniorboliger af varierende størrelse.

Selv beskriver de involverede parter projektet som et centralt placeret byfællesskab, ”hvor forskellige generationer kan berige hinanden.” Stueetagen kommer således bl.a. til at rumme læsesal, fælles køkken, værksted og gæsteboliger.

Hos Udviklingsselskabet Carlsberg Byen, der ud over Carlsberg består af pensionsinvestorerne PFA, Topdanmark og Pensam, glæder adm. direktør Jens Nyhus sig over, ”at vi er nået så langt med de sidste af de i alt 600 almene boliger i Carlsberg Byen.”

”Det er vores forhåbning, at vi nu kan komme godt videre i processen, så byggeriet kan komme i gang og dermed sætte det sidste punktum for opførelsen af Carlsberg Byen,” siger Jens Nyhus i meddelelsen.

”FSB’s byfællesskab er et ambitiøst og meget flot projekt med gode faciliteter, og vi er glade for, at de har valgt netop Carlsberg Byen som placering.”

FSB-formand Mads Malik Knudsen understreger, at almene boliger altid har ”bygget på fællesskab, fordi beboerne er sammen om at bestemme i deres boligafdeling,” men at man med rammerne om det kommende ”byfællesskab”, der bliver placeret på hjørnet ved Ny Carlsberg Vej og Gærtorvet, går ”skridtet videre.”

”Dertil kommer, at de ca. 200 almene boliger er et supervigtigt bidrag til den blandede by, hvor forskellige mennesker kan bo på forskellige måder,” lyder det fra Mads Malik Knudsen.

Projektet er udviklet af FSB i samarbejde med den københavnske tegnestue Werk Arkitekter.

Klumme: Hæv rammebeløbet for almene boliger nu

Femdoblet bundlinje i Carlsberg Byen: Boligsalg er ”årets økonomiske højdepunkt”

Tysk familie overtager kontorbygning i Carlsberg Byen for knap en halv milliard

AAB skal bygge ungdomsboliger i Carlsberg Byen til knap 300 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også