EjendomsWatch

Udspil om almene boliger løber op i 10 mia. kr.

Når regeringen præsenterer sit længe ventede boligudspil bliver det med i alt 14 initiativer. To mia. kr. skal bruges på at indrette almene boliger i hoteller og private boligejendomme, skriver Byrummonitor, der er i besiddelse af udspillet.

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S), da han sidste år tog første spadestik til nye almene boliger i Odsherred sammen med kommunens borgmester Thomas Adelskov (S). | Foto: PR

I alt 14 initiativer vil regeringen præsentere, når indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) sammen med med kultur- og kirkeminister Ane Halsboe Jørgensen (S) kl. 11 fremlægger boligudspillet Tættere på II - Byer med plads til alle, skriver Byrummonitor.

Formålet er at sikre opførelsen af 22.000 flere almene boliger end de 20.000, som i forvejen er forventet frem mod 2035.

Som tidligere omtalt af EjendomsWatch er det med penge fra den særlige Nybyggerifond, der over tid vil vokse, så den kan finansiere de i alt 10 mia. kr., som de ekstra boliger koster.

Også flere studieboliger, krav om 33 pct. alment i nybyggeri samt to mia. kr. til at konvertere private udlejningsejendomme, herunder hoteller, til almene boliger, indgår i udspillet, skriver Byrummonitor.

Hele udspillet kan læses her.

Minister vil finde milliardbeløb til opkøb i privat boligsektor

Regeringen bekræfter at særlig fond skal finansiere 22.000 nye almene boliger

Ejendomdanmark: Sådan sikrer vi flere almene boliger

Regeringen vil lade fond finansiere tusindvis af nye almene boliger 

Mere fra EjendomsWatch

Hæstorp lover opgør med kommunalt bygge-bureaukrati: "Det går simpelthen ikke"

EJENDOM2021: København står i en boligkrise, og private udviklere og investorer skal i gang med at bygge flere billige boliger, siger overborgmesterkandidat Sophie Hæstorp Andersen (S). Hun lover omvendt at sætte "hårdt ind" over for bureakratiet i forbindelse med eksempelvis behandling af byggesager. Se uddybende videointerview her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier