EjendomsWatch

Boligminister vil gøre en tredjedel af Københavns nye boliger almene

Det nuværende mindstekrav for andelen af almene byggerier skal løftes, lyder det fra boligminister Kaare Dybvad Bek i et debatindlæg.

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) vil have mere alment byggeri. Foto: Andreas Merrald

Der skal bygges markant flere almene boliger i København.

Nogenlunde sådan lyder budskabet fra boligminister Kaare Dybvad Bek (S) i et debatindlæg i Altinget, hvor ministeren lufter tanker om at hæve det nuværende krav om, at mindst 25 pct. af boligerne i nybyggeri skal være almene. Det skal i stedet være 33 pct., mener han.

Ræsonnementet fra boligministeren er, at der skal være plads til flere forskellige indkomstgrupper i København.

"Ligesom vi i sin tid gjorde op med fattigkvarterer og slum i de københavnske brokvarterer, er der behov for, at vi i dag ikke opfører velhaverenklaver, der alene bliver bygget til eliten," lyder det fra boligministeren i debatindlægget.

For tiden blæser der positive vinde over det almene byggeri. Senest bebudede den netop aftrådte overborgmester i København Frank Jensen, at man ville fjerne den såkaldte tillægskøbesum, hvis der er tale om et område, der er på regeringens ghettoliste.

"Vi vil gerne have, der bygges nogle flere almene boliger i hovedstaden, og derfor foreslår jeg det her. Og nu kan jeg se, at vi er ved at have overbevist et flertal på Christiansborg til at frafalde tillægskøbesummen," sagde Frank Jensen i den forbindelse til EjendomsWatch.

Derudover er der givet stor støtte til at renovere almene boliger, da sektoren i år har fået tilsagn om 7,7 mia. kr. til renoveringer, mens yderligere 7,7 mia. kr. er på vej, hvilket EjendomsWatch skrev i begyndelsen af oktober.

Medie: 35 millioner europæiske bygninger skal renoveres inden 2030

Frank Jensen tager millionopgør med historisk stopklods for alment byggeri

Boligadministrator jubler over udspil: Fik selv fjernet regning på 176 millioner

Alment boligselskab henter byggechef i Kuben og skruer op for nybyggeri

Den almene boligsektor har fået 7,7 mia. kr. i støtte til renoveringer i år

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier