EjendomsWatch

Den almene boligsektor har fået 7,7 mia. kr. i støtte til renoveringer i år

Landsbyggefonden har givet tilsagn på mere end halvdelen af de støttemidler, som Folketinget i maj afsatte til renoveringer i den almene boligsektor i år. Det vækker glæde både i sektoren og hos rådgivere.

Foto: Dalhoff Casper/Ritzau Scanpix

Den almene boligsektor har sat turbo på renoveringer i 2020. Det skriver Landsbyggefonden i sit magasin.

Indtil videre har Landsbyggefonden givet tilsagn på 7,7 mia. kr. i støtte til renoveringsprojekter i sektoren og yderligere 7,7 mia. kr. er ved at undergå den endelige formulering.

Dermed er man allerede ved at overstige den statslige pulje på 14,7 mia. kr., hvoraf de 12,1 mia. kr. blev afsat af Folketinget i maj for at sætte gang i hjulene under coronakrisen.

"Der findes boligafdelinger, som har stået i kø til renoveringsstøtte i over 10 år. Derfor er det glædeligt, at den almene boligsektor får et løft, der svarer til løftet i den private ejerboligsektor, og at vi kan være med til at løse en væsentlig samfundsopgave," udtaler Birger R. Kristensen, sekretariatschef i Landsbyggefonden.

En af de almene boligselskaber, der har fået støtte, er Sundby-Hvorup Boligselskab i Nordjylland. Her skal 96 boliger i etageejendomme på Strubjergvej 42-56 i Nørresundby renoveres for 30 mio. kr., hvor lidt over en tredjedel kommer fra Landsbyggefonden.

"Vi var noget af det første, der blev skubbet i gang, da coronakrisen begyndte. Vi ser frem til, at bygningerne, som er fra 1980, får et løft, så vi har fremtidssikrede boliger," udtaler Jens Erik Grøn, direktør i Sundby-Hvorup Boligselskab, der oplyser, at afdelingen har stået på venteliste i cirka tre år.

Også på rådgiversiden er der glæde over de mange renoveringer i den almene sektor. Det har været med til hjælpe de rådgivende ingeniørvirksomheder igennem coronakrisen uden store afskedigelsesrunder, lyder det fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

"Vi kan konstatere, at der er fremgang i det offentlige byggeri - og også i det støttede boligbyggeri. Beslutningen om at afvikle Landsbyggefondens venteliste gør en forskel sammen med fjernelsen af det kommunale anlægsloft," siger Henrik Garver, direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

Realdania åbner bæredygtighedspulje: Skal sikre grønne renoveringer af almene boliger

Almen renovering til 100 mio. kr. skubber arbejde på gågade

Politisk aftale om boligrenovering for 18 milliarder – Dansk Byggeri vil have mere

Landsbyggefonden fremskynder jysk boligprojekt til over 300 mio. kr.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier