EjendomsWatch

Lovforslag skal gøre det nemmere at opføre almene boliger sammen med private

Det skal også være muligt at etablere almene boliger med offentlig støtte i situationer, hvor bygherreopgaven varetages i samarbejde med private aktører, mener aftaleparterne.

De Fem Søstre i Vejle er opført i et samarbejde mellem private og almene aktører. Et af de fem boligtårne består af almene boliger. | Foto: Visitvejle.

Et lovforslag fremsat af regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti skal forbedre mulighederne for at opføre blandet boligbyggeri ved at sikre at også almene boliger, der opføres i samarbejde med private aktører, har mulighed for at få støtte fra det offentlige.

Det skriver Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i en pressemeddelelse onsdag.

"Jeg er meget tilfreds med den aftale, regeringen har indgået med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti om at ændre Lov om Almene Boliger, fordi den skaber langt bedre muligheder for at opføre nye almene boliger i samarbejde med private parter," siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i meddelelsen.

Parterne er enige om at fjerne de barrierer, som i dag forhindrer økonomisk støtte til almene organisationer, også i situationer, hvor etablering af boligerne forudsætter et samarbejde med en privat part, fremgår det af aftaleskriftet.

Tilsagnet skal kunne gives, når samabejde med en privat part er nødvendigt for etableringen af almene boliger, og alle de krav, der gælder for almene boliger, herunder udbudspligt, skal overholdes.

Samarbejdet kan strække sig fra situationer, hvor dele af bygherreopgaverne overlades til en privat part, til situationer, hvor den private part på baggrund af en samarbejdsaftale opfører og efterfølgende afleverer hele ejendommen til den almene driftsherre.

"For Socialdemokratiet er det afgørende at sikre flere billige boliger. Derfor er vi glade for den her aftale, som er et skridt på vejen mod lavere byggeomkostninger og dermed lavere huslejer for beboerne i nybyggede almene boliger," siger Kaare Dybvad, boligordfører for Socialdemokratiet, i meddelelsen.

"Det giver rigtig god mening at lytte til parterne og de udfordringer, de konkret oplever, og så løse dem. Det er det, vi har gjort her, og jeg tror på, at det vil bidrage til at sikre mere blandede boligområder og mere smidighed, når der bygges i fremtiden," siger Merete Dea Larsen, boligordfører for Dansk Folkeparti, i meddelelsen.

Aftalen indbefatter både almene familie-, ungdoms- og seniorboliger.

Lovforslaget bliver fremsat onsdag 27. marts, og hvis det bliver vedtaget, ventes det at træde i kraft 1. juli. 2019, fremgår det.

Almene og private samarbejder om højhuse breder sig

Almene boligselskaber vil tættere på de private penge

Kammeradvokaten bejler målrettet til den almene boligsektor

Boligforening klar til at rive blokke ned i Gellerup

Nej til kommunal garanti sætter en stopper for nyt højhus i Frederikshavn 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier