EjendomsWatch

Boligområde i Høje Taastrup får 96 nye almene boliger

For første gang siden 1972 skal Boligselskabet AKB Taastrup bygge boliger. Vi vil gerne bidrage til fremtidens boliger, lyder det fra formanden for lokalafdelingen.

Egeskovvænge | Foto: PR KAB

188 boliger skal nedrives i det almene byggeri Taastrupgaard i Høje Taastrup Kommune på Vestegnen ved København.

Et tilsvarende antal skal opføres andre steder i kommunen, heraf skal de 96 af dem bygges i Taastrupgaard, og dem skal Boligselskabet AKB Taastrup opføre.

Det er 46 år siden, at den almene boligadministrator i Taastrup sidst opførte bygninger, skriver boligadministratoren KAB i sit nyhedsbrev.

"Der kommer virkelig til at ske meget i boligselskabet i den kommende tid," udtaler formanden Ole Søndergaard.

"Vi vil gerne bidrage til fremtidens boliger," fortsætter formanden, som tilføjer, at ambitionen er, at boligbyggeriet skal tiltrække nye borgere til kommunen.

Egeskovvænge bliver navnet på den nye boligafdeling i Taastrupgaard. Inspirationen til navnet kommer fra et gods i området.

Ifølge KAB er det dog ikke kun Taastrupgaard, der står over for en renovering - også bygherrens boligafdelingen Blåkildegård i Høje Taastrup kan forvente forandringer, så snart en godkendelse fra Boligministeriet er faldet på plads. Her er planen ligeledes, at en række boliger skal rives ned til fordel for nye kan opføres.

De 96 rækkehuse er præfabrikerede, såkaldte Almenboligplus-boliger, der er klar til indflytning i december 2018, fremgår det. Hovedentreprenøren bliver Scandi Byg.

Borgmestre: Ghetto-udspil skal mere end rive bygninger ned

Et flertal af danskere går ind for blandede byområder

Åbner nyt hostel midt i ghetto

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier