EjendomsWatch

Boligselskab bygger rækkehuse og lejligheder i Viborg

De almene boliger er på vej på tidligere industrigrund, hvor sælger risikerer en mindre gevinst på grund af særlige vilkår ved salget.

Foto: PR-illustration

For 20,19 mio. kr. har Boligselskabet Sct. Jørgen pr. 1. januar købt en knap 14.000 kvm stor byggegrund på Erik Glippings Vej i Viborg af Bach Gruppen. På det seneste byrådsmøde godkendte politikerne købet, hvor prisen er fastsat til 2500 kroner pr. kvm af det færdige byggeri, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Projektet omfatter to etaper, hvor boligselskabet dels vil opføre 45 rækkehuse med et samlet boligareal på godt 5000 kvm og dels 35 etageboliger med et areal på godt 3000 kvm. Boligselskabet har i vilkårene for salget betinget sig, at Bach Gruppen afholder udgifterne, hvis det viser sig, at den tidligere industrigrund skal renses for forurening af jorden.

Boligselskabet Sct. Jørgen forventer, at man i løbet af første kvartal i 2018 kan indsende den endelige ansøgning om støttetilsagn fra kommunen, som skal betale 10 pct. i såkaldt grundkapital af opførelsessummen til byggeriet, hvis projektet ligger klar til godkendelse i 2018. Fra 2019 stiger kommunens udgifter til grundkapital til mindst 14 pct. — og sandsynligvis 20 pct., som der er stillet lovforslag om i Folketinget.

Efter planen skal rækkehusene være klar til indvielse i midten af 2021, mens etageboligerne ventes klar i slutningen af 2021, hvis de nuværende planer for projektet holder. De 80 boliger er stykket sammen af tilladelser til 30 almene familieboliger i en kvote fra 2016, 20 familieboliger i en kvote fra 2017 og de resterende 30 i en kvote til almene familieboliger, som boligselskabet har fået tildelt i 2018.

Investor køber grund til 150 boliger midt i Viborg

Bach Gruppen i mål med en fjerdedel af milliardprojekt

Boligselskab åbner ballet i ny Viborg-bydel

Forsiden lige nu

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Jens Kramer Mikkelsen siger farvel til By & Havn. Abonnenenter på EjendomsWatch kunne i den forløbe uge læse interviews med selskabets bestyrelsesformand, mens direktør uddybede regnskabet. Et andet interview var med stifteren af Schmidt Hammer Larsen, der igangsætter generationsskifte, med Dades, der køber op i Odense og med den nye formand for Ejendomsforeningen Danmark.

Barfoed-direktør: Tomgang irriterer os

Det familieejede ejendomsselskab fra Odense fokuserer på at udvikle og optimere sine nuværende aktiver specielt i hjembyen og København, så de bliver udnyttet optimalt. Omlagte lån og en tiltagende polstring af virksomhedens økonomi giver løfter om et stærkt 2018, siger direktør til EjendomsWatch. Inden for få år runder porteføljen 10 mia. kr., lyder det.

Nyvalgt formand: Vi skal have bedre føling med vores medlemmer

Henrik Dahl Jeppesen vil som ny formand for Ejendomsforeningen Danmark forstærke kontakten til foreningens omkring 5400 medlemmer. Konkret viden om deres dagligdag skal gøre foreningen stærkere over for politikere og skabe en mere synlig forening, siger han til EjendomsWatch i sit første interview i sin nye rolle.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier