Klumme: Indret arbejdspladsen med afsæt i hjemmearbejdets mange fordele

Efter pandemien har arbejdsvaner ændret sig, og moderne firmaer står med en ny udfordring: At skabe en dynamisk arbejdsplads, hvor fleksibilitet og design går hånd i hånd, siger direktør. 
"Virksomhederne skal forstå, at arbejdspladser ikke er statiske," lyder det fra Jonas Kjemtrup. | Foto: Kasper Heden Andersen
"Virksomhederne skal forstå, at arbejdspladser ikke er statiske," lyder det fra Jonas Kjemtrup. | Foto: Kasper Heden Andersen
Af Jonas Kjemtrup, direktør hos MuteBox

Pandemien førte os ind i hjemmearbejdets tidsalder uden forvarsel. Ikke som et trendy eksperiment, men som en nødvendig overlevelsesstrategi. Og måske imod al forventning viste det sig mange steder at blive en succes, vi nødigt vil slippe igen. 

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at glæden ved hjemmearbejde for alvor har bidt sig fast i den danske arbejdsstyrke. I 2022 arbejdede danskerne hjemmefra i næsten lige så stor grad som i 2021, på trods af lempede restriktioner og retningslinjer. 

Selvom der er mange gode ting at sige om hjemmearbejdes fleksibilitet, frihed under ansvar og mulighed for uafbrudt fordybelse, er det også vigtigt, at moderne virksomheder formår at skabe rammerne, så medarbejderne naturligt får lyst til at møde ind på kontoret. 

For selvom hjemmearbejde bestemt har sin berettigelse, kan den spontane vidensdeling ved kaffemaskinen, de kulturskabende elementer og det fællesskab, der opstår, når mennesker er fysisk sammen, være svære at skabe online. 

Mange vil kunne nikke genkendende til, at de store kontorlandskaber kan være en udfordring, hvis man forsøger at fordybe sig i en opgave. Støj og konstante forstyrrelser påvirker produktiviteten og kreativiteten negativt for de fleste af os. 

Der er nok ikke nogen arbejdsmodel, der passer perfekt på alle. Men netop derfor er det så vigtigt, at man formår at skabe de fleksible fysiske rammer, der kan tilpasses medarbejdernes behov og skiftende markeder. 

Virksomhederne skal forstå, at arbejdspladser ikke er statiske. Dernæst skal de prioritere at skabe netop de fysiske rammer, som fungerer for deres medarbejdere. Det er uden tvivl vigtigere end mange andre ledelsesagendaer, som i dag bliver prioriteret over arbejdspladsens indretning og fremtid. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Foto: Pexels / Ekaterina Bolovtsova

Fredagens konkurser fra Statstidende