EjendomsWatch

Klumme: Ingen byggesagsgebyrer luner under krisen

På to år har virksomheder og borgere i København sparet over 100 mio. kr. på, at der ikke længere opkræves byggesagsgebyrer, påpeger byens beskæftigelsesborgmester i denne klumme. Det giver ingen mening at fordyre nybyggeri, lyder det.

Foto: Jens Dresling

Står et københavnsk firma overfor en stor ombygning af hovedsædet i Indre By, eller drømmer direktøren om en tilbygning hjemme i privaten i Brønshøj, så er det op ad bakke lige nu med coronakrisens restriktioner og besværligheder. 

Men der er dog et lille lys i mørket for lysten til at bygge.

For en af de mest konkrete håndsrækninger i en krisetid som denne er, at byggesagsgebyret i Københavns Kommune har været sløjfet siden 2. januar 2019.

Og nye tal viser, at det på to år har sparet de københavnske virksomheder og helt almindelige københavnere for over 100 millioner kroner.

Byggesagsgebyret blev fjernet, efter at de blå partier i Borgerrepræsentationen stod fast på, at det skal være nemmere, smidigere og frem for alt billigere, når man som privatperson eller virksomhedsejer vil ændre på sin ejendom.

Og det er så simpelt, at man næsten tager sig til hovedet over, hvorfor vi ikke har gjort det noget før: Selvfølgelig skal vi ikke forhindre og unødigt fordyre nybyggeri. Vi skal understøtte det, så vi bliver stærkere som by.

Og det giver simpelthen ikke mening at have et system eller en forvaltning, der fakturerer borgerne i dyre domme for at få tilladelse til at bygge.

Efter coronakrisen har vi brug for en by fuld af moderne bygninger, der øger medarbejdertrivslen og virksomhedens vækst og omsætning.

Så lad os glæde os over, at borgernes penge i krisetider bliver i borgernes lommer.

Klumme: København har brug for flere friplejehjem 

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Tvister sender jysk entreprenør til tælling

To tvister med bl.a. Maycon sætter sig i regnskabet for Kolding-baserede Stender Entreprise. I tilfælde af, at udfaldet af dem ikke bliver til Stenders favør, er kassen tom, fremgår det af regnskabet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier